TOPlist
FC Rakšice: A-Tým

Hrádek - FC Rakšice A

2 - 7  ( 1 - 2 )

Sestava:                                                           Hašek Luboš

Machotka Pavel       Svoboda Jan      Janíček Martin      Lang Petr

Rozmahel Tomáš      Štolpa Martin      Vespalec Roman      Brázda Lubomír

Brveník Jan                Sobotka Michal

Střídání: 52. min Šedrla Pavel za Rozmahela, 62. min Kocanda Jan za Brázdy,

               63. min Stadler David za Brveníka, 75. min Súkeník Jan za Vespalce,

               82. min Chvátal David za Štolpy.     Lavička: Šedrla Matěj

Branky: 7. min Michal Sobotka 0-1, 30. min Lubomír Brázda 0-2, 31. min Bobor J. 1-2,

              50. min Michal Sobotka 1-3, 60. min Jan Brveník 1-4, 64. min Michal Sobotka 1-5,

              72. min Jan Kocanda 1-6, 82. min David Stadler 1-7, 89. min Štrunc 2-7.

Komentář trenéra: Do zápasu v Hrádku jsme odjížděli bez vedrovické Díry, které se oddávala hodovým radovánkám ve své rodné vísce. V bráně jej nahradil hroťák Hašan a to více než dobře. Do zápasu jsme vstoupili aktivně, snažili se kombinovat a přineslo to ovoce již v 7. miutě., kdy Džbánovu sraženou střelu poslal za domácího brankáře poprvé Křovák 0:1. Bohužel s gólem přestala fungovat i naše hra, iniciativu převzali domácí, vytvořili si tlak a to především centrovanými míči před naši bránu. Chvílemi to v našem vápně hořelo, ale obrana v čele se stoperským duem Papulek náš tým drželo. Co nezachytili oni, zlikvidoval Santiago, lamač dívčích srdcí. Domácí tlak jsme ustáli, několikrát se nám nepovedl přechod do útoku, kdy jsme byli zbytečně zbrklí a nepřesní. Ve 30. minutě se konečně přechod podařil, Rozma z pravé strany odcentroval a Brázdič měl na malém vápně snadnou pozici 0:2. Dvoubrankové vedení bohužel netrvalo dlouho, domácí se dokázali prosadit po rohovém kopu a to přesnou střelou k tyči z hranice velkého vápna 1:2. Tak skončil i první poločas. Do druhého jsme nastupovali s cílem neinkasovat další branku a pokud možno zastavit narůstající tlak domácích, což se nám povedlo již v 50. minutě, kdy Štolpik vyslal přesným pasem do samostatného úniku Křováka, ten si vychutnal domácího brankáře a bylo to 1:3. Od této chvíle domácí znervózněli, přestalo se jim dařit a vytvářeli chybu za chybou, čehož jsme dokázali využít. V 60. minutě napřáhl z 25 m hráč s nejuplejším, ale nejšpinavějším dresem Džbán, trefil domácího stopera do hlavy, míč změnil směr, což zaskočilo brankáře a bylo to 1:4. Přidal tak již svůj 8 gól v sezóně, z nichž bylo 6 vlastních. Tato branka nás definitivně uklidnila, naopak domácí zcela položila. V 64. minutě završil svůj hattrick Křovák 1:5. V 72. minutě se po individuální akci Křováka prosadil střelou do prázdné brány střídající Kocik 1:6 a v 82. minutě po samostatném úniku od půlky další střídající hráč Stadler. Domácí dokázali snížit na konečných 2:7 v 89. minutě přesnou střelou k tyči, což pomohlo především nepřítomné Díře, jelikož z role jasné brankářské dvojky na příští domácí zápas sešlo a o post brankářské jedničky bude nakonec svedena bratrovražedná bitva na trénincích. Santiago versus Díra to bude velké lákadlo celého týdne. Zápas v Hrádku jsme zvládli až nečekaně dobře, pro domácí je taková prohra hodně krutá, jejich chyby byly nekompromisně potrestány. Náš tým odehrál velmi dobrý zápas, kdo na něm nebyl přítomen, může jen litovat, nejenže přišel o hodně gólů, ale možná také o místo v základní sestavě, jelikož konkurence na všech postech je velká. Tak dlouho se chodí na hody, až přijdeš o místo v brance.

Rozhovor se střelcem hattricku Michalem Sobotkou

Po zápase v Hrádku jsme se rozhodli udělat rozhovor s Michalem Sobotkou... tří gólovým střelcem.

Michale v Hrádku se potvrdilo, že zápas byl hodně soubojový a domácí zejména v 1. půli hráli hodně jednoduše a byli lepší, co ten zápas zlomilo a jak bys to zhodnotil?

Zlomilo se to v polovině zápasu, jelikož díky naší precizní obraně, která předváděla obětavý a nadlidský výkon jsme neinkasovali podruhé. Musím uznat, že krajní obránci podali velmi dobrý výkon. A stopeři... to bylo až k neuvěření jak nás podrželi. Musím uznat, že se na ten kolotoč z půlky dívalo dobře.

Dal jsi 3 góly a na 1 nahrál, což jsi říkal, že se ti už dlouho nestalo. Tak jak si za svou bilanci rád a kdy naposledy se ti podařilo dát v jednom zápase 3 góly?

Už si to přesně nepamatuji, ale už jsem měl i úspěšnější období, občas to tam padalo. Naposledy v hospůdce na hřišti. Tam to padá pořád!

V dalším zápase přivítáme doma Božice, tým kterému se zatím venku nedaří. Naopak my doma zatím máme skvělou bilanci 13:1. Neobáváš se toho, že po těžkých zápasech, které nás čekali v úvodu přijde podcenění z naší strany nebo si tohle vůbec nepřipouštíš?

Každý zápas je těžký, ale máme v týmu takové osobnosti Dina, Janeca a další kteří nedovolí podcenění soupeře. Občas se dařit nemusí, ale potom se to musí uhrát vůlí. Pokud by Džbán odpojil tu traverzu, co za sebou táhne, byli bychom ještě nebezpečnější.

V některých zápasech jsi nastoupil na pozici středního záložníka, jak se ti tam hraje a jak velký rozdíl je to oproti útoku?

Musím uznat, že i přes všechny obavy se mi zde hraje skvěle. Chtěl bych tímto poděkovat trenérovi, že mě zde využil. Navíc se vám hraje klidněji, když máte za sebou výborné hráče v obraně, kteří když zkazíte naprosto jednoduchou přihrávku vše napraví a povzbudí vás.

V létě si opět zamířil po mnoha štacích zpátky domů, tak jak si rád, že jsi zpátky a jak bys zhodnotil svá angažmá, zejména v Rakousku a Kounicích? Vzpomeneš si jak je to dlouho, co jsi odešel?

Nějaký ten pátek to už bude. Zkoušel jsem štěstí v Rakousku, ale bohužel mě neustále přehlíželi. Především Jarolím když byl u repre, člověka to zamrzí, ale nabudí k lepším výkonům. Vrátil jsem se do Kounic, abych byl opět na očích, ovšem se nedařilo tolik výsledkově. Jinak jsem velmi rád, že jsem se mohl vrátit domů a klubu se odvděčit, co pro mě kdy udělal a pomoci jim k nejvyšším příčkám. Pokud bych měl hodnotit kabinu, nikdy jsem v lepší nebyl a to se teprve zahříváme.

Jak bys porovnal tým před tvým odchodem a po tvém příchodu. Co všechno se změnilo?

Nějaké změny proběhli, tedy personální především. No a po mém příchodu změny teprve přijdou.

Jako každého se tě zeptám na fanoušky, jak moc ti pomáhají k tvým výkonům a jak se cítíš při domácích zápasech?

Jako fanoušci jsou super! Dělají nám kulisu parádní a doufám, že budou pokračovat. Jsou to srdcaři a naši kamarádi.

Jak asi všichni víme, tak se dokážeš velice dobře bavit a patříš k osobnostem při volné zábavě. Platilo to tak u tebe ve všech týmech nebo jen tady "mezi svými"?

Budu hodnotit Rakšice. To není volná zábava, ale naprosto organizovaný namazaný stroj, který v lidech a okolí probouzí tu chuť přijít na hřiště a jeden den v týdnu zapomenout na každodenní starosti. V podstatě co děláme, máme do detailu promyšlené. Parta je super, dokonce už nám Halvik s Hašanem slíbili zabudovat vířivku. To jen svědčí o tom, jak nám dopřejí volné chvíle, abychom se mohli soustředit pouze na fotbal. Splní nám vše, co potřebujeme a co bychom chtěli a je správné to říci a pochválit je za to i veřejně.

Jelikož i na tebe se chceme něco dozvědět, tak nám na sebe něco prozraď

Oblíbený fotbalový tým - FC Rakšice, Juventus

Oblíbený hráč - Jan Svoboda, Martin Janíček, Mulinka

Oblíbené jídlo - Rumové kuličky, Mojito z Maxi kyblu s Janecem na Kubě pro chudý, kdo nezažil nemůže hodnotit, neopakovatelný

Oblíbená hudba - Většinou ta, co se hraje na kolotočích při pouti Oblíbená písnička - Kde si včera bol, Raketou na Mars a jiné kolotočářské vály

Oblíbený film- sleduji filmy na Brazzers.com, občas to tam je velmi poučné

Rituál před zápasem - nemám

Talisman - sedět vedle Janeca, borec má samé štěstí a rád poradí

Životní motto- Život se má žít a ne proválet doma o víkendech !

Michale to je všechno. děkujeme za tvůj čas a ať se ti daří i nadále.

Nemáš za co, ať žijí Rakšice!

Rozhovor připravil David Erkol