TOPlist
FC Rakšice: A-Tým

FC Rakšice A - FK Práče

6 - 1  ( 2 - 0 )

Sestava:                                                      Janderka Marek

Schovanec Jan       Svoboda Jan       Šedrla Pavel         Lang Petr

Rozmahel Tomáš       Štolpa Martin      Sobotka Michal       Brázda Lubomír

Brveník Jan             Hašek Luboš

Střídání: 53. min Súkeník Jan za Šedrly, 59. min Vespalec Roman za Haška,

               67. min Machotka Pavel za Brázdy, 72. min Erkol David za Brveníka,

               81. min Janda Martin za Rozmahela

Branky: 15. min Luboš Hašek 1-0, 32. min Tomáš Rozmahel 2-0, 48. min Kosec R. 2-1,

              57. min Luboš Hašek 3-1, 59. min Luboš Hašek 4-1, 70. min Michal Sobotka 5-1,

              77. min Michal Sobotka 6-1

Komentář trenéra: Do druhého utkání podzimní části proti Práčím jsme nastupovali ve velkých rozpacích, jelikož mnozí z nás měli za sebou hodně náročný prodloužený víkend plný Rockheartu. Buď se jej zúčastnili pracovně, nebo aktivně před pódiem s lahodným mokem v ruce. Největší rána pro nás přišla v sobotu, kdy jsme vlivem nešťastné události přišli o kapitána a jednoho z lídrů týmu Janece. V základní sestavě jej nahradila pro mnohé vyhaslá střelecká hvězda Hašan, která měla v tomto zápase zazářit naplno. Prvních 25. minut zápasu bylo doslova vražedných, hrálo se ve velkém tempu a rychlosti, především z naší strany, i když hosté se nechtěli nechat zahanbit. Naše šance přišly hned v úvodu, kdy nepřesně pálili oba naši útočníci Hašan s Brvajsem. V 19. minutě jejich spolupráce vyšla, kdy Brvajs přesným pasem od tribuny našel nabíhajícího Hašana, který skluzem otevřel skóre 1:0. I nadále jsme lépe kombinovali a byli nebezpečnější, soupeř hrozil pouze střelami z dálky. Ve 32. minutě se vyvinula akce po naší pravé straně, ve vzdálenosti 25 metrů od brány si míč nachystal Rozma a střelou z kroku překonal parádní střelou pod víko hostujícího brankáře podruhé 2:0. Tak skončila první půlka. Bohužel se nám nepodařil zachytit začátek té druhé, po chybě na půli hřiště jsme soupeře pustili do první vážnější akce v zápase a hned z toho bylo snížení na 2:1. Z tohoto šoku jsme se naštěstí vzpamatovali rychle a v 57. minutě se po důrazu ve vápně prosadil podruhé Hašan 3:1. V této chvíli byl na pokraji sil a vehementně se hlásil o střídání, než k němu ovšem došlo, přilétl k němu o pár desítek vteřin později další míč, pohrál si s obranou soupeře a levačkou uklidil míč podél brankáře 4:1. Završil tak svůj hattrick a zaslouženě odešel k výčepu. Během druhé půle jsme prostřídali celkem pětkrát, náhradníci opět naši hru oživili a ukázali, že lavičku náhradníků máme hodně silnou. Hosté se i za nepříznivého stavu nevzdávali a snažili se zlobit, dva jejich závary ovšem zlikvidovala Díra. V 70. a v 77. minutě jsme skóre navýšili dvěma téměř totožnými góly, dvakrát míč poslal mezi obránce Vespa, dvakrát přímo na kopačky Křováka, dvakrát stejná klička brankáři a dvakrát zasunutí do prázdné brány 5:1 a 6:1. Konec zápasu se již za velkého vedra dohrál v poklidu, došlo pouze k nělika strkanicím a výměnou názorů mezi protihráči, které vyřešil dobře pískající rozhodčí Petlach. I druhé utkání nové sezóny jsme tak zvládli na výbornou, i přes sympatický výkon soupeře, který bojoval, se ukázala individuální kvalita hráčů našeho týmu, postupně se nám zapracovávají také posily a začíná to být vidět. Příští utkání nás čeká městské derby na hřiši MK ,,B“, na které se všichni těšíme. 

Rozhovor s hvězdou utkání:

První sezónní rozhovor v němž nám odpoví na naše otázky dlouholetá opora Luboš Hašek.

  1. 1. Luboši po prvních 2 kolech jsme zatím stoprocentní, jak bys popsal úvodní 2 zápasy?
    Zdravím všechny fanoušky dobrého fotbalu, takže naše. Jako, že jsme stoprocentní, s tím se počítalo. Posílili jsme na potřebných postech, tým se zkvalitnil a do dalších zápasů se budeme víc a víc sehrávat a půjde to ještě nahoru. I když se může zdát, že už teď jsme na vrcholu. Ale to už si někteří mysleli i o mně před patnácti lety.
    První zápas byl těžký, přesto že jsme soupeře oslabili o dva kvalitní hráče. Kluci z Kounic jsou bojovní a nikdy nikomu nedají nic zadarmo. My jsme ukázali svou morální sílu a ani za stavu 2:0 pro domácí jsme se nevzdali a nakonec dokázali odvést velmi cenné tři body! To byl základ zvládnout druhý zápas, na který jsme nastupovali v psychické pohodě a taky to tak vypadalo.
  2. 2. Co vedlo k tomu, že jsme v Kounicích prohrávali a zápas jsme dokázali otočit?
    V Kounicich jsme neproměnili šance z úvodu a domácí z dvou nedůrazů v naší obraně dokázali vytěžit maximum. Střelci totiž ještě suší střelný prach a Slunce bylo na lavičce. Trenérovi se naštěstí zataženo nelíbilo a na druhý poločas odsunul mraky a Slunce vyšlo. Pak tam dal ještě další malou planetku Venuši Vespíka a ten dokázal, že bude velmi platným žolíkem a pojistil si střídající pozici do budoucna.
  3. 3. V úvodním kole si se nevešel do základní sestavy a začínal si jako střídající hráč? Jaké to pro tebe bylo?
    Bylo to pro mě těžké! Stalo se to, co jsem nezažil 20 let... Nedobrovolné usednutí na lavičku náhradníků. A zrovna proti týmu, kterému jsem pomohl k záchraně v I. B třídě minulý rok. Takže logicky jsem kus neděle proplakal. Ale takový je život a snad proti dalšímu soupeři Práčím ukážu, že do sestavy ještě patřím. Počkat... To už se stalo 😁
  4. 4. Domácí zápas proti Práčím jsme výsledkově zvládli velmi dobře, jak si sám vnímal zápas?
    Zápas proti Práčím jsem já i pár dalších opor brali jako jasnou záležitost a i v důsledku toho jsme se odebrali ladit formu do časných ranních hodin do místního kabaretu. Jak jsme čekali, tak se i stalo a hosté můžou být rádi, že neodjeli s větší ostudou. Protože jak už jsem podotkl, jdeme nahoru a někdo si ten dvouciferný počet obdržených gólů jistě odveze.
  5. 5. Sám si dal po dlouhé době 3 branky, jak bys popsal svoje góly?
    Po dlouhé době... No... Pravda... Trápila mě zranění, která sice dovolovala rozhodovat většinu zápasů, ale nepovolila střílet toužebné hattricky. To se snad teď změní s nákupem výborných prášků Arginin. Mimochodem ani vedlejší účinky tohoto léku nejsou k zahození.

    A goliky? Ty byly... Mám radost z každého z nich, protože byl každý jiný. Snad se bedlivě dívala další planetka Honzík Pluto Brveník a už se nám taky někdy trefí.
  6. 6. Pamatuješ si na poslední hattrick v A týmu, který si vstřelil? Proti komu to bylo?
    Poslední hattrick v áčku? No... To už je nějakej pátek 😁třetí třídu okresu, co jsme hráli počítat nebudu... Tam se ty góly podle mě ani nepočítaly... Když vezmu okres, tak si myslím, že to bylo doma proti týmu Břežan, který skončil 3:3
  7. 7. V čem si myslíš, že bychom se měli ještě zlepšit do dalších zápasů?
    Neměli bychom polevovat v tréninkových jednotkách, být pokorní a nepodléhat euforii a namachrovanosti. To je cesta do pekel! Pak by se měla zlepšit další planetka gólman Mars, protože v důsledku slabé konkurence nám začal víc nadávat než chytat. Přitom ho drží v brance jen to, že Jenda Hranolek ještě nenavlíkl brankářskou výstroj.
  8. 8. A co říkáš na atmosféru a na to kolik se sešlo na 1. domácí zápas lidí?
    Atmosféra byla výborná. Fanoušci i diváci super. Fandili a oceňovali naše krásné přímočaré akce a potleskem naše vstřelené góly. Úplně jinak se hraje, když neuslyšíte z tribuny nadávky a hanění. Tímto jim chci moc poděkovat a přeji si jen, aby to vydrželo nám i jim i v I. B třídě.
  9. 9. Další zápas nás čeká derby s Krumlovem, jak se na tento zápas těšíš, co bude důležité v tomto zápase a co od toho očekáváš?
    Na derby s Krumlovem se těším tak, že jsem zrušil plánovanou leteckou dovolenou a podrobím tomu všechno. Očekávám výbornou kulisu a od nás kvalitní fotbal. Myslím, že po dlouhých letech máme konečně tým, který může Krumlov B potrápit a když proměníme šance, tak odvést tři body. Jen to chce tu pokoru, která snad čiší z celého mého rozhovoru.

Luboši, díky za rozhovor a hodně štěstí do dalších zápasů.
Já také děkuji a přijďte nás v neděli do Krumlova podpořit a vytvořit pěknou diváckou kulisu.

Rozhovor připravil David Erkol