TOPlist
FC Rakšice: Žáci

Zhodnocení sezony 2016/17 starších žáků

Sezona se hrála stejně jako loni na dvě části, podzim základní část 3 skupiny po 6 týmech dvoukolově, po konci podzimu 2 nejlepší celky z každé skupiny postoupili do jarních bojů o přeborníka okresu.

Na podzim jsme skončili na 2. místě za celkem Miroslavi pouze o skóre, když jsme stejně jako Miroslav vyhráli všechny zápasy s ostatními soupeři, ale o našem druhém místě rozhodlo horší skóre ze vzájemných zápasů, kdy jsme v Miroslavi prohráli 6-0, doma jsme je pak porazili 3-1.

Do bojů o přeborníka okresu jsme vstoupili vítězstvím v Mramoticích 6-0, následovala výhra v Tasovicích 2-1, poté jsme hráli konečně doma a byla z toho další těsná výhra s týmem Hrušovan 3-2. Ve 4. kole jsme zajížděli do Přímětic a znovu těsně vyhráli 2-1. Páté kolo bylo posledním první části a přivítali jsme v něm celek do té doby suverénní Miroslavi, vítězství 3-2 nás vyneslo do čela OP. Šestým kolem začali odvety prvních 5 s výměnou výhody domácí půdy. Výhra s Mramoticemi  7-0 byla povinností. Také odveta s Tasovicemi byla jednoznačně v naší režii a bylo z toho vítězství 5-0. V dalším kole jsme zajížděli do Hrušovan a také zde jsme hladce vyhráli 5-1. Vše pomalu spělo k rozhodujícímu zápasu v posledním kole v Miroslavi o titul přeborníka. Museli jsme však nejprve porazit tým Přímětic a po nepřesvědčivém začátku jsme nakonec splnili roli favorita a byla z toho nejvyšší výhra sezony 13-2. Pak již bylo na programu, los tomu byl nakloněn, finále v Miroslavi. Nám stačilo k titulu přeborníka uhrát plichtu, nebo prohrát o branku, ale s minimálním počtem vstřelených branek 3 a více. Hra byla vyrovnaná, možná jsme byli místy i lepším celkem, ale o vítězství Miroslavi rozhodla větší produktivita v koncovce domácích fotbalistů. Utkání dovedli k vítězství 3-0 a radovali se z titulu přeborníka okresu díky lepšímu skóre ze vzájemných zápasů.

Střelci na podzim:                                                    Střelci na jaře:

Jakub Štolpa    8                                                        Jakub Štolpa   11

Vítězslav Musil   4                                                      Tomáš Haken  9

Denis Bartoník 4                                                        Michal Urban 6

Michal Urban 3                                                           Vítězslav Musil  5

Jan Nahodil    3                                                          Jan Nahodil    4

Tomáš Haken  3                                                         Denis Bartoník 3

Jiří Sobotka 3                                                             Jakub Pelaj 2

Roman Hladík   3                                                       Michal Obrlík 1

Michal Ostrovský 3                                                    Michal Ostrovský 1

Michal Obrlík 2                                                          Radim Nejedlý 1

Jakub Pelaj 1                                                             Matěj Ondráček  1

David Princ 2

Jan Sviták 1