TOPlist
FC Rakšice: Žáci

FC Rakšice/MK - Tasovice

3 - 7 ( 3 - 3 )

Sestava:                                                                   Sobotka Lukáš

Janíček Adam       Obrlík Michal         Sobotka Jiří

Elederová Kateřina      Urban Michal        Wieder Petr

Princ David

Střídající:  Sviták Jan, Novotný Martin

Branky: 3.min 0:1, 15.min 1:1 Michal Urban, 18.min 1:2, 28.min 2:2 Michal Urban, 29.min 3:2 Jan Sviták,

             30.min 3:3, 40.min 3:4, 52.min 3:5, 54.min 3:6. 57.min 3:7

Komentář: Na konci Jevišovického soustředění nás čekal po velice náročných dnech přípravný zápas s Tasovicemi. Z důvodu drobných šrámů a těžkých noh nám pomohli v zápase starší žáci Urban se Sobotkem. Úvod zápasu patřil jednoznačně hostům, kteří hned v 1. minutě nastřelili tyčku a ukázali nám, že jsou velice kvalitním soupeřem. O 2 minutky se ale už radovali z golu, který z boku prostřelil Lukáše. Postupem času se hra začala vyrovnávat a i my jsme si vytvořili velice dobré šance, které jsme opět neproměnili. Velké šance měli Michal a Katka, kteří mířili nepřesně. Tyto šance nás dostávali čím dál více do hry. V zápase jsme měli velké množství rohů a několikrát chyběl půlkrok k trefení odkryté branky. Přeci jen jsme se dočkali vyrovnání. Michal to vzal na sebe obešel 2 hráče a prostřelil brankáře. Ovšem vedení netrvalo dlouho. Hosté hrozili z rychlých brejků, kdy ve velkém počtu šli před bránu a opět se ujali vedení. Během několika pár minut si opět vytvořili velice nebezpečné šance, ale jejich pokusy byly nepřesné. Konec první půle patřil jednoznačně nám Dalších našich pokusů bylo nepřesných nebo zblokovaných na roh. Vyrovnání jsme se dočkali 3 minuty před koncem první půle kdy Obrlík vyvezl míč našel přesně v ulici Urbana, který srovnal stav zápasu. Ani jsme se nenadáli a Hoja už pelášil sám na bránu a na podruhé překonal brankáře. Ještě do přestávky stihli hosté srovnat. Hostující hráč poslal z rohu prudký míč do branky a rázem bylo opět srovnáno. 2. půle patřila už pouze hostům, na kterých šlo vidět, že nemají v nohách náročný 3denní pobyt v místním penzionu. Hned z kraje zápasu udělal velkou chybu Michal, kdy při odkopu mu nahrál Lukáš míč, Michal se do něho zamotal, hostující hráč ho obral o míč a dopravil míč do sítě. I přes toto jsme s nimi dokázali držet krok, ale jejich tlak stále více narůstal. Během posledních minut přišlo pár dalších šrámů, které poznamenali Tottiho, Foxe a Davida, což nás oslabilo.

Hodnocení trenéra: Hosté zaslouženě vyhráli. Tento zápas nám ukázal, že soustředění bylo velice náročné a únava byla na všech velice značná. Přesto jsme si dokázali vypracovat velice dobré šance a dokázali jsme se soupeřem držet krok 40 minut, což je vzhledem ke kvalitám soupeře velice pozitivní. Na všech hráčích je vidět velký pokrok a já doufám že jim tyto náročné dny přinesou nejen naříkání, ale i něco po fotbalové stránce. Další přátelské utkání nás čeká ve čtvrtek ve Vedrovicích, kdy změříme síly s místním nováčkem.

Hodnocení soustředění: Toto soustředění považuji za velice povedené. Počasí nám vyšlo velice krásně. Jídlo bylo na velice dobré úrovni. Jídla byla lehká a umožnilo nám bezproblémové trénování.Možná až jen na páteční špenát k večeři, který u několika kluků zanechal střevní potíže. Kluci byli neustále pospolu, což jim snad dodá ještě lepší vztahy ve fotbale i v životě. Osobně toto soustředění považuji za velice povedené, a doufám, že se sem vrátíme opět za rok.