TOPlist
FC Rakšice: Žáci

Turnaj Šanov

Soupiska: Sobotka Lukáš - Smíšovský Jakub, Obrlík Michal, Sviták Jan, Vespalec Daniel,

                                            Elederová Kateřina, Princ David, Janíček Adam

Skupinová fáze: Ve skupině jsme narazili na velice silné soupeře, kterým bylo 1. SC Znojmo, FK Znojmo a Jevišovice. Ve druhé skupině byli pouze Tasovice, Hostěradice a Hrádek. I přes první prohrané utkání jsme dokázali skupinu vyhrát a nečekaně jsme hráli finále. Hráno 1x12 minut.

1.SC Znojmo - FC Rakšice/MK

2:0

V 1. zápase, který zahájil turnaj mladších žáků jsme narazili na známého soupeře, kterým bylo Znojmo. Hned od úvodu na nás soupeř vlétl a brzy nám dal gól, čímž zvýšil svojí aktivitu. Naše obrana byla pod neustálým tlakem, čímž nám soupeř znepříjemňoval rozehrávku se kterou jsme měli veliké problémy. V druhé polovině zápasu přicházelo několik brejků soupeře, který rychlými narážečkami snadno procházel naší obranou a ještě jednou udeřil. Toto utkání bylo asi nejslabší. Soupeř mohl dát o několik branek více, ale Lukáš svými zákroky ukazoval své brankářské umění.

FC Rakšice/MK - Jevišovice

2:1

Branky: David Princ, Jan Sviták (Julda)

V dalším zápase nás čekali Jevišovice, které pouze remizovali s FK Znojmo 1:1. V začátku utkání nás soupeř přimáčkl na naší polovinu, ale naše obrana pracovala velice dobře. Ve 4. minutě nahrál Danek míč Lukášovi, který si špatně zpracoval míč, o který ho jeden z protihráčů obral a vstřelil úvodní branku zápasu. I my jsme se osmělili a vypracovali si pár hezkých šancí. Tu první měl na noze Hoja, který pouze orazítkoval tyč branky. I my jsme vstřelili první gól a to z rohu, kdy David poslal prudký míč před branku a jeden z bránících hráčů si srazil míč do vlastní branky 1:1. To nás nakoplo a začali jsme soupeře přehrávat a zjistili jsme jak je snadné po pár přihrávkách projít soupeřovou obranou. To nám skvěle ukázal Julda, kdy obešel po pravé straně jednoho z obránců a krásnou křížnou střelou zvrátil vedení pro náš prospěch. Soupeř nás v posledních minutách zatlačil a vypracoval si dobré příležitosti, ale proti byl opět Lukáš, který opět čaroval a vytáhl pár nebezpečných střel.

FC Rakšice/MK - FK Znojmo

2:0

Branky: Michal Obrlík, David Princ

Tento zápas byl herně nejpovedenější a každý plnil přesně, co měl. Soupeře jsme hned od úvodu zmáčkli na jeho polovině, kde se nám dařilo kombinovat, ale soupeř nám vždy míč na poslední chvíli odkopl nebo se vytáhl hostující brankář. Naši hráči zaujali ofenzivní postavení a nedovolovali soupeřům sebemenší šance. První branky jsme se dočkali asi v 5. minutě, kdy se prosadil pěknou střelou Obrlík a dostal nás do vedení. Ani toto nedokázalo soupeře nakopnout, kterému dělal velký problém vysunutý presink. V 10. minutě přišla asi nejhezčí akce zápasu, kdy David nahrál míč k lajně Hojovi, který vrátil Davidovi míč na střed a ten s chladnou hlavou z první dával na bližší tyč a překonal tak bezmocného brankáře. V poslední minutě si přece jen soupeř vypracoval jednu šanci, kdy vystřelil přesně k tyčce, ale Lukáš vytáhl nádherný zákrok a opět ukázal, že když je potřeba tak dokáže podržet tým skvělým zákrokem. Toto vítězství nám zajistilo 1. místo ve skupině, neboť předešlé zápasy dopadly následovně.

Jevišovice - FK Znojmo 1:1,  1. SC Znojmo  - FK Znojmo 0:0,    Jevišovice - 1. SC Znojmo 3:1

Finále s Tasovicemi

Tasovice - FC Rakšice/MK

2:1

Branka: Michal Obrlík(PK)

Ve finále jsme narazili na velice kvalitního soupeře, který byl v úvodu zápasu aktivnějším. Hned v úvodních minutách nás zatlačil před vlastní branku, kde jsme čelili velice nebezpečným situacím, neboť soupeř měl ve svém týmu vyššího chlapce než je náš Michal. V první souboji hlavičkoval soupeř vedle. O minutu později zahrával soupeř roh a přetlačovaná mezi Michalem a útočícím hráčem vyzněla lépe pro toho vyššího , který na první tyči sklepl míč do branky. To nás nakoplo a i my jsme si dokázali vypracovat dobré příležitosti, ale nedokázali jsme trefit volný prostor. Pravidlo nedáš, dostaneš zafungovalo i tady, kdy jsme inkasovali smolný gól z levé strany, kdy soupeř vystřelil a Lukášovi prošel míč pod nohou a zakutálel se do branky 2:0. O minutku později jsme vystřelili z levé strany, ale čahoun vytáhl super zákrok, bohužel pro ně rukou a byla nařízená penalta. Tu Michal s přehledem proměnil, kdy placírkou umístil z jeho pohledu k pravé tyči. Následný nápor všichni dopředu si už hosté pohlídali a mohli se tak radovat z vydřeného vítězství.

Hodnocení trenéra: Na tomto turnaji byl předseda mládeže a organizátor turnaje od kterých jsme slyšeli velkou chválu a pozitivní ohlasy od předvedené hry. Předseda mládeže, trenér FK Znojmo řekl, že jsme se výrazně zlepšili od turnaje v Ivančicích, kde nás ovšem viděl pouze v 1 kole, od čehož uběhli asi 2 měsíce. Já osobně musím všechny hráče pochválit za předvedený výkon. V zápasech hráči nedělali zbytečné chyby a kladli důraz především na obranu, od čehož pak vznikal postupný útok a hezké kombinace. Lukáš v brance předvedl neskutečné zákroky, čímž si řekl o pozvánku na okresní výběr. Teď nás čeká 2 týdny příprava na jarní sezónu a následně 4 denní soustředění v Jevišovicích, kde poslední den změříme síly s Tasovicemi, což bude naše první přátelské utkání v jarní sezóně.