TOPlist
FC Rakšice: Žáci

Sestava: Sobotka Lukáš - Sobotka Jiří, Vespalec Daniel, Smíšovský Jakub,

                                           Sviták Jan, Obrlík Michal, Princ David

Slovan Rosice černá - FC Rakšice/MK

3 : 6

Branky: Michal Obrlík 5, Jiří Sobotka

V úvodním zápase jsme se setkali s posledním týmem základní skupiny se kterým jsme v posledním kole dostali výprask 7:1, z důvodu absence Vespalce a Sobotky. Tento zápas byl hned od úvodu jednoznačný, kdy jsme soupeře drželi po celý zápas na jeho polovině. Ovšem soupeř byl tím prvním, kdo dal úvodní branku zápasu, kdy z poloviny hřiště hosté vystřelili a s podivem všech skončil míč za zády Lukáše. I přes náš ohromný tlak přidali domácí další branku z brejkové situace. To už vypadalo, že nás soupeř bude trestat za špatnou efektivitu ve střelbě. Ovšem po těchto gólech přišel na palubovku Kuba Smíšovský, který obešel jednoho hráče, přihrál křížem na Michala, který rychle snížil na 1:2. Během několika pár minut přidal Michal další góly, které jsme si postupem času začali přesněji vypracovávat z důvodu vysokého napadání, v což pramenilo v chyby v domácí obraně. 5 minut před koncem svítilo na tabuli skóre 2:5, které už vypadlo velice nadějně. Ovšem domácí snížili po pěkné střele k tyčce, po které se Lukáš natahoval marně. V poslední minutě se z přímého kopu z poloviny hřiště trefil Sobotka, kterému pomohl domácí obránce a nešťastně si srazil míč do branky. Tato výhra byla jednoznačně zasloužená, ve které každý poctivě plnil to co měl.

 

FC Rakšice/MK - Tatran Kohoutovice U12

2 : 3

Branky: Michal Obrlík, Jan Sviták

Další zápas, který nás čekal byl proti soupeři, kterého jsme jako jediného porazili v základní skupině. Ovšem soupeř na nás vlétl, s čímž jsme měli veliké problémy, zejména v obraně. Přesto jsme úvodní branku vstřelili my, kdy po pěkné přihrávce se dostal míč k Michalovi, který v tváří tvář brankáři nedal žádnou šanci. 1:0 Ovšem tato branka nakopla soupeře ještě více, který na nás udělal veliký tlak a během chvíle zápas otočili ve svůj prospěch a stav byl 1:3. I nadále jsme se nemohli vymanit ze sevření a odolávali tlaku soupeře. V poslední minutě byl faulován na levé straně asi 10 metrů před brankou jeden z našich hráčů a z přímého kopu se 10 vteřin před koncem trefil Sviták a stanovil tak konečné skóre 2:3. Zde byla prohra naprosto zasloužená a před posledním utkáním se Slatinou jsme věděli, že i přes nízkou porážku postoupíme do bojů o 9. až 12. místo.

 

FC Rakšice/MK - Slatina

3 : 1

Branky: Michal Obrlík 2, Daniel Vespalec

V posledním utkání nás čekal souboj asi nejslabším týmem, který se zde prezentuje velice špatně po fotbalové stránce, ale svým důrazem nám zkomplikovali hned od začátku naší hru. Musím říct, že soupeř byl od úvodu aktivnější, ovšem zde se projevila fotbalová stránka, která ukázala, že i my dokážeme udržet klid v koncovce v důležitých momentech. Jak jsem již zmínil úvod patřil hostům, kterým výrazně pomáhal brankář svojí herní aktivitou. Přesto úvodní branku vstřelil jako obykle Michal, který neodmítnul přesnou přihrávku Hoje. 1:0. Soupeř i nadále na nás tlačil ovšem, co nezachytila obrana to pochytal Lukáš. Ovšem asi v polovině zápasu se hosté přeci jen dočkali. Kuba se špatně obtočil kolem hráče, který mu sebral míč a uklidil míč do sítě. To nás vyburcovalo a soupeře jsme zatlačili i my. Po zachycené přihrávce na půlce hřiště s narazil míč Hoja s Dankem, který dostal přihrávku za obranu a ukázal svůj naprostý přehled a klid, a umístil přesně k levé tyči. 2:1. V posledních 2 minutách jsme přidali další branku, kterou vstřelil Michal, pro kterého to byla 20. branka v tomto turnaji.

 

Hodnocení: Dnes jsme zejména v 1. zápase předvedli pěkné kombinace a úspěšnost ve střelbě, za což chválím. Dnes nás zejména podržel Danek s Hojem, kteří odehráli takřka všechny utkání bez střídání, za což mají velký obdiv. Dnes jsme skončili na 2. místě v tabulce, což znamená, že ve finále, které se koná 26.2. budeme hrát o 9. až 12. místo ve kterém se střetneme postupně znovu s Tatranem Kohoutovice U12 (8:42) dále se Starým Lískovcem (10:27) a Židenicemi U12 (11:51). Pokud jsem to nepopletl měli by to být přesné časy, ale oficiálně ještě vypsány nejsou. Po posledním zápase proběhne vyhodnocení této ligy s předáním pohárů a ocenění.

                                                                                       David Erkol