TOPlist
FC Rakšice: Žáci

Sestava: Sobotka Lukáš - Sobotka Jiří, Vespalec Daniel, Sviták Jan, Princ David,

                         Smíšovský Jakub, Chvátal Rostislav, Obrlík Michal, Elederová Kateřina

Ořechov - FC Rakšice/MK

5 - 4

Branky: Jan Sviták 2, Michal Obrlík 2

Komentář: Úvod čtvrtfinále jsme klasicky, jako každé úvodní zápasy, zaspali a během 2 minut jsme prohrávali 2:0 po chybách Foxe. V dalších minutách jsme převzali iniciativu a začali diktovat tempo hry. Naše hra se lepšila a postupně přicházely šance. Bohužel nevyužité šance ústily v brejky, z kterých domácí trestali. Do poloviny zápasu jsme dokázali vstřelit 2 branky. První branku dal Sviták a druhou přidal Obrlík. V polovině utkání jsme prohrávali 5:2. Přesto jsme se nevzdávali a dále si vypracovávali velice pohledné šance. Tu první využil Sviták a snížil na 5:3. 2 minuty před koncem dal branku Obrlík a vykřesal naději. Bohužel poslední šance zůstala nevyužitá a na body jsme o kousek nedosáhli. V tomto zápase jsme soupeři darovali 4 branky, po nedůrazu a nepřesnosti v obraně.V tomto zápase jsme byli jasně lepším týmem, což ale nic nemění na výsledku utkání, který byl 5:4.

 

Ivančice U13 - FC Rakšice/MK

5 - 3

Branky: Jan Sviták 2, Daniel Vespalec

Komentář: Další zápas přinesl velice vyrovnaný souboj, ve kterém jsme byli znovu lepší. Bohužel opět nás zradila koncovka v důležitých momentech. Úvodní gól si domácí vypracovali po pěkné akci. Další branky přidali po důrazu a lepší rychlosti. Dlouho jsme však se soupeřem drželi krok, kdy po brankách Svitáka byl stav 2:2, což vypadalo velice nadějně. Bohužel nevyužité šance opět dostaly domácí do brejku, čehož využili a během chvilky nám uštědřili 3 branky. Poté ještě dokázal zkorigovat stav Vespalec, který po pěkné střele upravil na konečných 5:3.

 

Židenice U13 - FC Rakšice/MK

9 - 2

Branky: Daniel Vespalec, David Princ

Komentář: Tento zápas rozhodly první 2 minuty, ve kterém jsme dostali 4 branky, z toho jsme si dali 2 vlastní. Domácí na nás vlétli a nám docházely síly a neměli jsme chuť se zápasem něco udělat. Snížení z našeho pohledu zařídil Vespalce, který prošel přes celé hřiště, cestou obešel 3 hráče a z levé strany prostřelil brankáře. Tohle se stalo zhruba v půlce zápasu, kdy jsme začali být rovnocenným soupeřem. Ovšem to už bylo pozdě. Další branku jsme přidali po nejhezčí akci tohoto dne, kdy nám za ni zatleskala už poloprázdná hala. Sviták dostal od jednoho ze svých spoluhráčů na půlce míč, přihrál do strany Vespalcovi, který z první hledal před brankou Svitáka, který posunul na Prince, který dával gól do prázdné branky.

 

Hodnocení: V tomto kole jsme odehráli 2 velice vyrovnané zápasy, ve kterých jsme měli mírnou převahu. Ovšem naše chyby v obraně znamenaly laciné góly do naší sítě. Dalším naším problémem je chytnutí úvodu zápasu, což nám dělá veliké problémy. Další naší slabou stránkou je nedůraz a zrychlení, což rozhoduje některé zápasy. Jinak jsme dnes hráli velice dobře a vypracovávali si pěkné šance. Naše postupnost do útoku začíná mít smysl a teď už jen zbývá zlepšit koncovku. Dnes jsme na hřišti měli 2 suverénní hráče, které musím velice pochválit, neboť na nich se odvíjí naše hra, kterou doufám přeneseme na velký fotbal. Mezi tyto hráče patří jednoznačně Vespalec, který je v hale stavebním kamenem obrany. Dalším hráčem je Sviták, který konečně prolomil střeleckou smůlu a společně s Dankem tvoří celou hru našeho týmu. I přes to, že Hojič neproměnil dnes řadu šancí, většina akcí šla přes něj, což mělo dobrou myšlenku, bohužel však horší koncovku. Velmi kladné ohlasy na naší hru měli domácí pořadatelé, kteří nás chválili za velké zlepšení a pohlednou hru, s čímž musíme všichni souhlasit.

Další týden jedeme opět v neděli dopoledne do Ivančic, kde budeme hrát semifinálové kolo, což by mělo nabídnout takové zápasy jako první dva v dnešním dni. Tyto zápasy budou znamenat konečné umístění o 9. až 16. místo.

                                                                                                               Trenér David Erkol