TOPlist
FC Rakšice: Žáci

5. kolo ZHL mladších žáků

Sestava: Sobotka Lukáš - Obrlík Michal, Smíšovský Jakub, Chvátal Rostislav, Sviták Jan,

               Elederová Kateřina, Princ David

O víkendu nás čekal poslední trojlístek soupeřů, čímž jsme završili boje v základní skupině. Během soboty a nedělního rána nás zastihli 3 důležité omluvenky, které se týkali zejména naší obrany, která musela dosáhnout nucených změn. Jako první omluvenkou byla nemoc Janíčka, kterou jsme vyřešili nominací Prince. Druhou omluvenkou, kterou jsme čekali byla ztráta Foxe, kterého také zastihla chřipka. Tou nejcitelnější ztrátou pro nás byla v nedělním ránu omluvenka Danka Vespalce z důvodu ranní nevolnosti. Jelikož už bylo hodně pozdě někoho oslovovat jeli jsme na poslední skupinové zápasy pouze s 6 hráči do pole. Hra byla taková, jakou jsem očekával a musím říct, že milé překvapení byla premiéra Prince, který si nevedl špatně.

FC Rakšice/MK - Slovan Rosice černá

1 - 7

Branka: Jakub Smíšovský

V prvním zápase nás čekal poslední tým tabulky, který na tom byl podobně jako my. Hned od úvodu byli aktivnější, rychlejší, důraznější a měli větší touhu po vítězství. Úvod zápasu jsme totálně prospali a po několika chybách a laxním bránění jsme prohrávali 3:0. I přes zpackaný začátek jsme si dokázali vypracovat několik šancí, které spálil Hoja nepřesnými a slabými střelami s kterými si dokázal hostující brankář poradit. Skóre se pořád navyšovalo, čímž z našich hráčů byla vidět flustrace a zmar udělat něco s výsledkem. Největší šanci zazdil Hoja, který neproměnil penaltu, když brankář ve vápně chytnul malou domů. Hojova slabá střela mířila pouze do tyčky. Několik šancí opět patřilo Hojovi, který nedokázal vyzrát na brankáře. V poslední minutě po výhozu hostujícího brankáře trefil pouze míč Kubovi placíriky, která se odrazila přesně k tyčce na kterou brankář nedosáhnul. Kdybychom proměnili všechny šance jako soupeř, mohl zápas skončit klidně 7:7, bohužel na kdyby se nehraje.

Ivančice U12 - FC Rakšice/MK

3 - 3

Branky: Michal Obrlík 2, Jan Sviták

Tento zápas patřil k našim nejpovedenějším zápasům. Hned od úvodu jsme na soupeře vlétli, čímž jsme je dostali pod obrovský tlak. Hned v úvodu zápasu asi po 6 minutách hry byl vyloučen domácí brankář za ruku mimo PÚ, jelikož svým výběhem odkopl míč pouze na Hoje, který stál na půlce a posílal míč do odkryté branky, neměl brankář jinou možnost než odplácnout míč. Po této ruce jsme měli velkou příležitost přímáku, který vyrazil brankář. Domácí byli 4 minuty pouze ve 3. Toho jsme dokázali využít a po brankách Obrlíka a jedné chyby v obraně, kterou hosté zužitkovali jsme vedli 2:1. Hra se začala vyrovnávat po 4 minutovce po které šli domácí znovu do 4. Během chvilky dokázali tento zápas zvrátit ve svůj prospěch a rázem vedli 3:2. V poslední minutě domácí ztratili míč na naší půlce, Michal přihrál dopředu Hojovi, kterým nikým nebráněn poslal míč kolem brankáře a vyrovnal na konečných 3:3. Musím říci, že remíza byla velice zasloužená a tento bod nám zajistil 15. místo v tabulce.

Tatran Kohoutovice U13 - FC Rakšice/MK

8 - 1

Branky: Jan Sviták

Poslední zápas jsme úplně vypustili, čímž jsme soupeři darovali většinu gólů. Naše finální nepřesnost způsobovala přečíslení, které Tatran postupně zužitkovával. Naše koncovka byla znovu naprosto žalostná. Naším jediným střelcem byl znovu Hoja, který po jednom z autů vystřelil, golman vyrazil míč opět k němu a Hoja přesnou střelou k levé tyči stanovil výsledek zápasu na 8:1.

Hodnocení základní části:

Naše hra se postupně zlepšuje. Mezi úvodním zápasem a posledním zápasem je vidět obrovský herní rozdíl. Asi největší zlepšení bych viděl v obraně, která postupně zlepšovala rozehrávku. V některých zápasech bylo vidět nadstandartní nasazení našich hráčů, za což je musím pochválit. Ovšem naší slabinou je síla v osobních soubojích, zpracování míče a přesná rozehrávka, na čemž budeme muset zapracovat. V základní části jsme skončili na předposledním 15. místě se 4 body za 1 výhru a 1 remízu se skóre 18:105. Toto skóre je ovlivněno zejména slabými výkony v prvním kole, kde jsme nedokázali vstřelit branku a obdrželi jsme jich 33. Čtvrtfinále odehrajeme tuto neděli s celky, které se umístili na 2., 7. a 10. místě. Jména soupeřů a rozpis zápasů bude zveřejněn na stránkách zimní halové ligy.