TOPlist
FC Rakšice: Žáci

Sestava našeho týmu po celý turnaj:

Sobotka Lukáš - Sobotka Jiří, Vespalec Daniel, Sviták Jan, Obrlík Michal
                           Smíšovský Jakub, Elederová Kateřina

Slovan Rosice žlutá - FC Rakšice/ MK

7 - 1

Branka: Michal Obrlík

Komentář: Po velice nevydařeném výkonu z minula jsme tentokráte přijeli v 7 hráčích. Z různých důvodů se na poslední chvíli omluvili hned 3 hráči, což umožnilo velké množství minut pro všechny zúčastněné hráče. Na úvod nás čekalo Áčko Rosic, kterému po 8 výhrách a 1 prohře patří 2. místo této ligy. Musím říct, že hráči podali velice dobrý výkon, ale některé individuální chyby po kterých Rosice nemilosrdně trestali nás srážely do kolen. Naše obsazování hráčů se výrazně zlepšilo, což znemožnilo domácím rozehrávku. Velice dobré zákroky si připsal v tomto zápase Lukáš, který za svoje góly nemohl a dnes opět ukázal, že tady patří k té lepší polovině brankářů. Naším jediným střelcem byl Michal, který ukázal, že mu více vyhovuje hra ve předu a jako jediný z nás dokáže vstřelit branku. Po jeho střele z boku si gólman srazil míč do branky. Obdržené góly jsme dostali většinou z  brejkových situací nebo  samostatných únicích, což musíme ještě vypilovat.

TJ Tatran Kohotovice U12 - FC Rakšice/MK

1 - 3

1. zaslozužená výhra po sympatickém výkonu

Branky: Michal Obrlík 3

Komentář: Po velice překvapivém výkonu, který jsme ukázali v tomto zápase, jsme si připsali zaslouženou výhru. Úvod zápasu začal velice dobře a hned v 1. minutě jsme se ujali vedení. Michal odebral na půlce míč obránci, udělal 3 kroky a pravou poslal míč do sítě. 0:1 Během dalších několika minut hosté zahrozili, ale všechny střely letěly mimo. Po těchto akcích jsme zaútočili my. Míč se dostal k Hojovi, ten poslal míč doleva Michalovi, který levačkou s přehledem uklidil míč do sítě. 0:2. Nádherná práce celého týmu v nadcházejících minutách, ve kterých perfektně bránili a připsali si plno vyhraných soubojů. Tyto souboje perfektně vyhrával celý tým, který za tuto práci musím pochválit. Konečně pochopili, co jim už 4,5 měsíce říkám. Najednou zhruba 6 minut před koncem domácí snížili. Obránce posunul míč na pravé straně útočníkovi, který udělal kličku a křížnou střelou překonal doposud skvěle chytajícího Lukáše. 1:2 Nastala mírná převaha domácích, ale náš obranný blok pracoval naprosto perfektně. Po jednom ze souboju se odrazil míč k Michalovi, který si posunul míč, vystřelil a stanovil tak konečné skóre 1:3.

TJ Tatran St. Lískovec - FC Rakšice/MK

8 - 1

Branka: Michal Obrlík

Komentář: V tomto zápase nebylo o čem. Domácí v předchozích 2 zápasech ukázali velice pohlednou hru, kterou řídil šikovný klučina, který z doslechu hraje za Zbrojovku. K němu se přidali i další šikovní spoluhráči, kteří pracovali velice dobře. Nás 1. výhra natolik zmohla, že nám došli všechny síly a nevydrželi jsme držet krok se soupeřem. Začali jsme velice dobře, kdy jsme opět hned v úvodní minutě udeřili po Michalově střele.  Další 5 minutovku jsme obdrželi pouze 1 branku a dokázali držet krok. Ovšem znovu nás srazila ztráta míče na hostující polovině, kterou hosté bez sebemenších problémů proměnili. Další obdržené branky byli po pěkných přihrávkách, které řídil zezadu ten šikovný klučina, kterého jsme ovšem napůl dokázali eliminovat. Ke konci zápasu už jsme byli zdrceni a minimálně 2 branky jsme soupeři věnovali. Proto bylo konečné skóre 8:1

Perličky z haly: Na tomto turnaji je plno kvalitních krajských nebo i ligových hráčů, se kterými se nemůžeme rovnat. Padá zde hodně krásných branek, nad kterými někdy jen žasnu, jak 10ti letí kluci dokážou být tak geniální. V zápase 1.SC Znojmo 6-2 Slatina jsme mohli vidět 2 naprosto neuvěřitelné branky. 1. kuriozitu nám ukázal klučina ze Znojma, kdy v běhu udělal Zidanovku, obránci tím, podotýkám se štěstím, zahrál na housle, vystřelil, brankáři to prošlo mezi nohy a dorážkou vstřelil branku, které jsem musel zatleskat. V tomto zápase jsme mohli vidět i naprosto krásnou šibenici znovu od Znojemského hráče. Klučina kličkou obešel hráče a nemilosrdně poslal nemilosrdnou křižnou  střelu, která zaplula přesně do šibenice a z hlediště se ozvalo hlasité WOW.

V tomto roce nás už jen čeká 26.12. Výroční schůze, na které si zhodnotíme půlroční sezónu a řekneme si plán na nadcházející rok. Poslední 3lístek nás čeká 15. ledna znovu odpoledne proti Slovan Rosice černá, kterému patří poslední příčka, dále pak Ivančice U12, které jsou na místě 13. Posledním soupeřem, který uzavře skupinovou fázi, bude Tatran Kohoutovice U13, který je 12. Toto kolo by mělo být výsledkově nejvyrovnanější a pokud navážeme na dnešní předvedené výkony, určitě nezůstaneme pouze u 1 výhry. V sobotu 7. ledna nás od 14:00 čeká trénink v hale, na kterém si vysvětlíme některé situace.  Další podrobnější informace o této halové lize najdete na: http://www.zhl-ml-zaku-ivancice.estranky.cz/

Díky za pozornost.    David Erkol