TOPlist
FC Rakšice: Žáci

V dalším kole Zimní halové ligy jsme změřili síly s týmy Židenic a Ořechova. 3 týdny uběhly jako voda a my jsme po jednom tréninku v hale opět zavítali do Ivančic.

ČAFC Židenice U12 - FC Rakšice/MK

6 - 2

Naše branky: Kateřina Elederová, Rostislav Chvátal

Sestava ve všech zápasech: Sobotka Lukáš - Sobotka Jiří, Vespalec Daniel, Sviták Jan, Chvátal Rostislav
                                                                                    Obrlík Michal, Smíšovský Jakub, Janíček Adam, Cihla Richard
                                                                             navíc: Elederová Kateřina

Koment: V úvodním zápase s Židenicemi U12 jsme začali velice aktivně a uzavřeli soupeře na jeho polovině. Ovšem po naskočení 2. formace na palubovku, která než se stihla rozkoukat, už jsme prohrávali 2:0. I nadále jsme dokázali držet se soupeřem krok, a hráli vcelku pohledný fotbal, úplně jiný oproti minule. Naší 1. branku dala Katka, která byla důrazná  v soupeřově PÚ a špičkou uklidila míč do sítě. Snižovala tak stav zápasu na 4:1. Hned o minutu později snížil Rosťa na 4:2 a vypadalo to velice nadějně. Ovšem konec zápasu patřil domácím, který 2 rychlými góly stanovil skóre zápasu na 6:2

FK Ořechov - FC Rakšice/ MK

6:2

Branky: Kateřina Elederová, Michal Obrlík

Koment: V dalším zápase nás čekal tým Ořechova, ve kterém jsme zaspali úvod zápasu, a po 5 minutách jsme již prohrávali 3:0. Po pár vyložených tutovkách, které jsme si vytvořili a nedali, nás čekal zasloužený trest. Znovu během několika minut jsme dostali 2 branky a skóre bylo 5:0. Opět zafungovalo zapojení Katky, která během prvního střídání vstřelila další branku a konečně prolomila své podzimní trápení. Další branku přidal Obrlík, který zachytil na půlce rozehrávku, obešel 1 obránce a prudkou střelou doprostřed, protočil golmanovi prsty a bylo to 5:2. Poslední branku jsme inkasovali po chybě Lukáše, kterému trvala dlouho rozehrávka, když už se rozhodl, přihrál obsazenému Michalovi, který mu míč vrátil, a Lukáš další přihrávkou trefil napadajícího hráče, který šťastně stanovil výsledek na 6:2.

ČAFC Židenice U13 - FC Rakšice/MK

4:1

Branka: Rostislav Chvátal

Komentář: V posledním hraném zápase nás čekal velice těžký soupeř a to Židenice U13, který se dnes prezentoval velice dobře a společným soupeřům nadělil 14 branek. V tomto zápase jsme se soupeřem drželi krok a nepouštěli je do výraznějších šancí. Co šlo na branku, to zlikvidoval perfektně chytající Lukáš. Téměř bezchybný zápas nám ukázal velice pohledné kombinace, kterým tleskala celá hala. Tu nejlepší akci, a to hru na jeden dotyk, rozjel Fox na Danka, který poslal křížem na Hoje, ten už mohl střílet, ale z první servíroval přesný míč Rosťovi, který s přehledem uklidil míč do sítě. Další akce bohužel gólem neskončily, ale byly vypracované velice pěkně. Ještě minutu před koncem zápasu jsem prohrávali 2:1. V poslední minutě jsme protáhli střídání a vysunuli hráče dopředu, kteří si připravili velice dobrou šanci, ale bohužel nedali. Soupeř potvrdil fotbalové pravidlo. Nedáš, dostaneš, opět zafungovalo. Výsledek zápasu 4:1 pro Židenice U13 (neboli A).

Hodnocení trenéra k 2. kolu Zimní halové ligy: Musím říct, že i přes 1 hodinový trénink v hale se naše hra výrazně zlepšila a ukázali jsme, že fotbal hrát umíme. Hráči pochopili, co od nich očekávám, a co po nich chci, a oni to ze 70% plnili. Zužitkovali nacvičené věci z haly. Nad některými momenty jsem jen zíral, jaké pěkné akce si dokáže naše mužstvo vypracovat. Bohužel, co nás trápilo, byla koncovka, Promarnili jsme vyložené šance. Velkou pochvalu zaslouží Lukáš, který dnes zachytal velice dobře a brzy pochopil, co po něm chci, během chvilky byl spolehlivý na rychlé a přesné rozehrávce. Troufám si říct, že kdybychom měli lepší podmínky pro trénování, tak bychom mohli patřit do středu tabulky. Takhle nám po 2 odehraných kolech patří poslední 16. místo se skóre 5:49. Ve 3. kole, které se koná 11. prosince, změříme síly s FK Znojmo, SK Slatina, FC Ivančice A. První utkání nás čeká ve 12:51.