TOPlist

FC Rakšice - Hrušovany nad Jevišovkou

0 - 4 ( 0 - 2 )

Sestava:                                                        Vavroušek Tomáš

Čech Pavel    Hrubý František    Fiala Jan     Sobotka Jiří

Sviták Jan     Hrubý Jan    Stadler David     Obrlík Michal

Štolpa Jakub           Janíček Adam

Střídající hokejově: Elederová Kateřina, Pečrová Viktorie,

                  Pečer Marek Jan, Stadler Jiří, Bednář Jakub.

Branky: 11. min Maďar 0-1, 34. min Maďar 0-2,

              50. min Lisý 0-3, 69.min Matušinec 0-4.

Komentář:

K poslednímu zápasu sezóny 2015/2016 k nám přijely Hrušovany a jednalo se rovnou o přímý souboj o 3. místo na Znojemsku. Před utkáním jsme měli o 3 body víc než soupeř a před pár týdny se nám navíc se štěstím podařilo otočit špatně se vyvíjející duel na hřišti Hrušovan. Zdánlivá teoretická výhoda teda měla být na naší straně. K finálovému zápasu sezóny, který byl zároveň definitivně posledním žákovským utkáním pravděpodobně až pro 9 našich hráčů, jsme nastoupili v nejsilnějším možném složení. O motivaci bylo více než postaráno, takže nic nebránilo tomu, aby kluci ukázali, co v nich je. A že body se z Rakšic snadno neodváží. Žel, realita byla jiná.

 

Úvodní desetiminutovka byla ještě vyrovnaná. Franta s Honzou F. rozvážlivě kombinovali a hledali vepředu Kubu s Davidem, kteří se dostali do několika náznaků šancí. Většinu ale perfektně zhatil výborně hrající hrušovanský stoper, kapitán svého týmu. Ráz utkání pak v 11. minutě nastolil hostující útočník Maďar, který zcela volný bez problémů otevřel skóre poté, co jeho spoluhráč na pravé záloze utekl Jirkovi, zvedl hlavu a pěkně mu nahrál 0:1. Hostujícímu celku tato branka dodala klid a po celý zbytek utkání jsme pak tahali za kratší konec. Do poločasu jsme sice předvedli několik slibných brejků. Nejlepší kanonýr soutěže Kuba se ale v soubojích s hrušovanským kapitánem neprosadil, David ze 3 slibných pozic bránu ani jednou netrefil a naši největší šanci na vyrovnání spálil Honza H. Na druhé straně znovu čaroval Tom, který se na jaře dostal do obdivuhodné formy. Těsně před odchodem do kabin však inkasoval podruhé, když se individuálně prosadil znovu Maďar 0:2. O přestávce jsme kluky burcovali, vždyť před sebou měli poslední půlhodinu v žákovském dresu. Ale marná sláva. Nedá se říct, že by se opory nesnažily, zápas nám však vůbec nevyšel. Soupeř byl tentokrát jasně lepší. A nepřidala nám ani zranění. Kvůli poranění v hlavě a snad i bolavému srdíčku ze hry nejdříve odstoupil Honza H. Pak se znovu ozvaly záda Frantovi, do té doby spolu s Honzou F. našemu nejlepšímu hráči. A zanedlouho hřiště opustil i Kuba. Výsledkem byly 2 inkasované góly 0:3, 0:4 a mnoho hrušovanských spálených šancí. Náš čestný úspěch mohl zaznamenat David z přímého kopu. Rána po zemi sice hostujícího gólmana vyfackovala, od jeho obličeje se ale balon odrazil jen do břevna.

Ačkoliv se nám poslední dva zápasy nevydařily podle představ, musím klukům a holkám za celou odmakanou sezónu poděkovat. Přestože jsme všichni měli před jarní částí velké obavy, jak se se silnými konkurenty popasujeme, odehráli jsme většinou vyrovnané zápasy a posbírali i nějaké body. Nakonec jich bylo 12, což nás řadí na 4. místo celého okresu! Důležitější ale je, že žáci v této kvalitní a těžké soutěži posbírali mnoho zkušeností, což perfektně zúročí příští rok v dorostenecké kategorii. Se sezónou 2015/2016 se rozloučíme tento pátek 10. 6. od 16:00, samozřejmě na našem hřišti. Na programu bude tradiční fotbálek Rodiče versus Žáci. Pak se občerstvíme, vyhlásíme individuální ceny a znovu se občerstvíme.