TOPlist

Tasovice - FC Rakšice

0 - 10    ( 0 - 3 )

Sestava:                                               Vavroušek Tomáš

Čech Pavel     Fiala Jan    Hrubý František    Sobotka Jiří

Bednář Jakub   Hrubý Jan    Obrlík Michal    Elederová Kateřina

Sviták Jan         Štolpa Jakub

Střídající hokejově: Mitura Zdeněk, Stadler Jiří, Pečerová Viktorie.

Branky: 21. min Jakub Bednář 0-1, 27. min Jan Hrubý 0-2, 30. min Pavel Čech 0-3,

37. min Jakub Bednář 0-4, 42. min Jakub Štolpa 0-5, 44. min Jakub Štolpa 0-6,

47. min Jan Sviták 0-7, 50. min Kateřina Elederová 0-8, 54. min František Hrubý 0-9,

59. min Michal Obrlík (PK) 0-10.

Komentář:

Po posledních dvou nepovedených vystoupeních jsme si chtěli zkusit zvednout sebevědomí na horké půdě Tasovic. Domácí v dohrávce porazili silné Hrušovany, takže jsme očekávali lítý boj. To by ale k zápasu museli dorazit také tasovičtí trenéři se svými svěřenci. Domácí si totiž zhruba před měsícem k naší velké nespokojenosti vymysleli, že zápas odehrajeme už v sobotu, což nakonec taky stálo náš dorostenecký tým 3 body v Jaroslavicích, aby utkání nakonec bojkotovali. Údajně na svou vlastní žádost o přeložení termínu zapomněli a byli nachystaní na neděli. Tak si den po zápase snad aspoň zatrénovali. Nakonec přeci jenom dorazili dva dospělí lidé z Tasovic. Jeden se chopil praporku a většinu utkání nesmyslně pořvával po slečně rozhodčí. To druhý hulvát si stoupnul k zábradlí a nezavřel pusu celý zápas. Ale nějakou viditelnou snahu o příjezd domácích hráčů jsme u nich nezaznamenali, tak to doufejme trenéři dětí nebyli. Takže se našemu mančaftu před úvodním hvizdem postavili asi 3 dorostenci a 6 mladších žáků, kteří svůj zápas odehráli předtím.

Sestavu jsme proti 9 soupeřům postavili ofenzivněji, dopředu se vytáhl stoper Kuba B. a za první 3 minuty vypálil 4 rány z dobrých pozic. Jen tentokrát zapomněl naladit mušku, takže náš úvodní velký tlak uklidňující branku nepřinesl. Hra se odehrávala výhradně okolo vápna soupeře, ale klukům jakoby se na malinkého tasovického brankáře nechtělo střílet. Když už jsme na střídačce začali být trochu nervózní, Kuba B. ve 21. minutě tváří v tvář brankáři konečně otevřel skóre 0:1. Zanedlouho se individuálně prosadil Honza H. 0:2 a po krásné kombinační akci opět s Honzou H. vsítil svůj první rakšický gól Pavel 0:3. Vlastně až do minulého zápasu jsme na jaře měli pouze 2 střelce. Minule se k nim přidal Franta a teď v Tasovicích si své pokladničky za vstřelené góly naplnili další. S první půlí jsme však spokojení nebyli, zápas jsme sice kontrolovali, ale kombinace vázla.

Druhý poločas byl o něčem jiném. Ten už jsme odehráli kolektivně a soupeře postupně dorazili parádní střelou z 25 metrů Kuba B. 0:4, a pak se dvakrát sám před brankářem prosadil Kuba Š. 0:5, 0:6. Ještě musím vypíchnout, že na jeden z Kubových gólů krásnou průnikovou přihrávkou přes půl hřiště nahrával Honza F. To byla nádhera. A potom to přišlo. Hoja už má totiž nové kopačky a musel po sobě zanechat stopy v místě, kde mu na ně taťka vydělal. Ten sice zrovna pracoval ve fabrice za kopcem, Honzíka ale i tak hnala početná skupina fandů. Hoja teda ve 47. minutě ve vápně naběhl na přihrávku a levou nohou nedal domácímu brankáři žádnou šanci 0:7. Za další 3 minuty se prosadila Katka, která se s ničím nepárala, pokopla si balon do vápna a krásně po zemi k tyčce zaznamenala svou jubilejní trefu 0:8. Potom se z dorážky radoval Franta 0:9 a v 59. minutě dokonal dílo z penalty střelou pod břevno Míša 0:10.