TOPlist

Jevišovice/Višňové - FC Rakšice

6 - 1  ( 4 - 1 )

Sestava:                                                Vavroušek Tomáš

Čech Pavel        Fiala Jan        Stadler David       Sobotka Jiří

Janíček Adam      Hrubý Jan      Sviták Jan      Obrlík Michal

Štolpa Jakub               Elederová Kateřina

Střídající hokejově: Mitura Zdeněk, Sobotková Nela, Stadler Jiří

Branky: 3. min Hoch 1-0, 5. min Jelínek 2-0, 9. min Jelínek 3-0,

            20. min Jelínek 4-0, 27. min David Stadler 4-1,

            55. min Heralecký 5-1, 58. min Hoch 6-1.

Komentář trenéra: 

V sobotu jsme se ve Višňové utkali s celkem Jevišovic, posíleným o několik kluků právě z Višňové. I tyto tradiční fotbalové bašty totiž začali mít problémy v mládežnických kategoriích, takže žákovské týmy před sezonou spojili. Se stejným výběrem už jsme před pár týdny změřili síly doma. A po vyrovnaném průběhu a drtivém finiši jsme slavili vysokou výhru 5:1. Jevišovickým se na jaře navíc zatím nedaří, v minulém kole proti Miroslavi získali první bod. Do zápasu jsme přesto nastupovali s vědomím, že žádný špíl teď nebude snadný a že nám domácí mají co vracet. V sestavě jsme tentokrát postrádali Frantu, pilíře zadních řad. A nedorazila ani Viky s Markem. Všichni tři se totiž chystali na velkou dobelickou slávu – veselku v rodině Hrubých.

Přestože jsme se před ranním utkáním snažili děti v kabině vzbudit, podařilo se nám to tak z 50%. Zejména pravá strana naší defenzívy se do hry zapojila až později, až už bylo vlastně „po zápase“. A úvodní velký tlak domácích proto nakonec utkání rozhodnul. Hned ve 3. minutě si totiž našel odražený míč volný Hoch 1:0. O 2 minuty později na 2:0 po Honzově H. hrůzostrašné zpětné přihrávce zvyšoval Jelínek. A stejný hráč se v 9. minutě znovu na naší pravé straně jednoduše uvolnil a prostřelil vybíhajícího Toma 3:0. Pak se dopředu vytáhl David, pár slibných šancí jsme si vytvořili i my a hra se vyrovnala. Kuba s Davidem své akce ale neproměnili a ve 20. minutě nám další hřebík zatloukl Jelínek 4:0. Před poločasovou pauzou se nám přeci jen podařilo přesně zakombinovat a David snížil na 4:1, když celou akci zakončil s velkým přehledem.

Ve druhé půli jsme už i začali hrát fotbal a zejména po akcích Honza F. – Kuba – David si vytvořili několik zajímavých příležitostí. Šikovného domácího brankáře už jsme však nepřekonali. Na druhé straně si zase zachytal Tom, který přestože inkasoval půltucet branek, jako jeden z mála podal standardní výkon. A před koncem utkání si ještě dvakrát vylovil balón ze sítě 5:16:1. Na tento zápas budeme muset rychle zapomenout, na zbývající utkání se lépe připravit a příště doma s Miroslaví zabrat