TOPlist

FC Rakšice - Tasovice

6 - 2  ( 3 - 1 )

Sestava:                                             Vavroušek Tomáš

Čech Pavel     Stadler David     Hrubý František      Sobotka Jiří

Pečer Marek Jan     Sviták Jan     Fiala Jan     Obrlík Petr

Elederová Kateřina            Štolpa Jakub

Střídající hokejově: Stadler Jiří, Janíček Adam, Bednář Jakub,

            Sobotková Nela, Hrubý Jan, Pečerová Viktorie, Mitura Zdeněk.

Branky: 10. min Jakub Štolpa 1-0, 20. min Jakub Štolpa 2-0,

                21. min Furik 2-1, 23. min David Stadler 3-1,

                46. min Jakub Štolpa 4-1, 48. min Jakub Štolpa 5-1,

                50. min Vašíček 5-2, 61. min David Stadler 6-2.

Komentář trenéra:

V neděli jsme za již prakticky letního počasí doma hostili starší žáky Tasovic. A i když to pro nezasvěceného fanouška může znít trochu divně, po minulé těsné prohře v Miroslavi, jsme proti zvučnému soupeři, jemuž ale vstup do jarní tabulky výsledkově zrovna moc nevyšel, cítili ve vzduchu reálnou příležitost na body. V sestavě jsme udělali 2 změny. V kabině tentokrát scházel Honza H., který přijel až na 2. půli. Uprostřed hřiště ho tak nahradil rozehraný Hoja, jenž zrovna prožíval celonedělní fotbalovou extázi. A to ještě netušil, že v pondělí s taťkem pojedou válet hřiště, aby srovnali dolíky a drny, které Hoja svou váhou na trávníku vyšlapal. Volné místo na pravém hrotu zabrala Katka a výletníka Tobiše v soupisce nahradil navrátilec Kuba Bednář.

Zápas začaly oba celky opatrně. Hostující průniky výborně hasili David s Frantem, naše výpady zase perfektně čistil vytáhlý tasovický stoper Vašíček, nejlepší hráč svého týmu. Tasanda navíc do brány nasadila největšího hromotluka, kterému se z našeho mančaftu postavou vyrovná leda trenér Erky. Jen v pase vypadal soupeřův gólman malinko užší. Asi přes týden nevycucá tolik Kofoly. Hostující brankář ale byl, jak se záhy ukázalo, trošičku dřevěný a v 10. minutě kopl svým pravým krompáčem do mičudy tak nešťastně, že krásně namazal Kubovi. Ten mu rovnou z první vrátil balon k přední tyči 1:0. Pak se do velké příležitosti hnala Katka, dostala se k nebezpečné střele, ale Pinokio byl tentokrát na místě. Ve 20. minutě si Kuba narazil rohový kop nakrátko s Hojem a z pravé strany chtěl centrovat směrem od brány na číhající spoluhráče v pokutovém území. Asi přítomnost mistra rohových kopů – trenéra Erkyho na lavičce zapříčinila, že Kubovi sjel balon přes šajtlu a zapadl přesně k zadní tyči 2:0. Z dvoubrankového vedení jsme se radovali pouze minutu, když se Pavlovi nepodařilo dostat míč z našeho vápna a na 2:1 rovněž velmi šťastnou střelou snižoval Furik. Naše odpověď byla taky blesková. David ve 23. minutě vyjel s balonem dopředu, narazil si s Honzou F. a najednou postupoval sám na bránu. Akci pak zakončil s velkým přehledem 3:1. Navýšit vedení mohla ještě znovu Katka, kterou k zakončení perfektně vyzval Kuba. Katce však balon na těžším terénu sjel a na svůj první soutěžní gól si bude muset ještě nejméně týden počkat. Jinak se nám ale v 1. polovině kombinačně moc nedařilo, mužstva hrála vyrovnaně a zápas byl stále otevřený.

Také 2. poločas gólově otevřel v jeho 10. minutě Kuba, když za zády hostujících obránců zakončoval střelou po zemi doprostřed. Tasovická závora ale spadla jinam a hattrick byl na světě 4:1. To už se dopředu vytáhl stoper Vašíček, na což jsme zareagovali jeho osobním bráněním a skóre se znovu měnilo na druhé straně. Snad uklidňující tříbrankový náskok měl zásluhu na akci, která se v našem mužstvu jen tak nevidí. Na jejím počátku byl Honza H., který tentokrát neběžel (vlastně chůzí nešel) s míčem individuálně, ale přihrál dopředu rozběhlému Davidovi. David balon potáhl, ale světe div se, nešel do kličky, ani do zakončení. Místo toho nahrál volnému Kubovi, který s přehledem zavěsil, vsítil tak už svou 8. jarní branku a stal se Hráčem zápasu 5:1. Je to zvláštní zjištění, ale gól platí, i když míč místo kliček přihraji volnému spoluhráči. Tak snad nám to v dalších zápasech pomůže. 20 minut před koncem neuvěřitelným projektilem z 20 metrů korigoval na 5:2 Vašíček. Brankáři Tomovi šumí v uších ještě teď, jaká to byla bomba. Jinak si ale Tomáš s každou střelou i centrem poradil. Pravda, občas bychom si uměli představit jistější zákroky, brambor v rukavicích byl několikrát hódně horký. Jinak to ale musím zaklepat, Tomáš chytá prakticky celou sezónu bravurně a v každém zápase nás drží. V závěru utkání se nejprve pochlapil Pinokio, který vyrazil Kubův pěkně kroucený přímý kop. Potom se do šance řítil Hoja, obecenstvo bylo u vytržení, fanynky omdlévaly, ale Honzík bránu minul. A v 61. minutě ještě stihnul Kuba vrátit Davidovi předchozí asistenci. David si balon stopnul na malém vápně, „kam to chceš?“ a 6:2. Celkově byla druhá půlka z naší strany lepší. Když zakombinujeme, tak je to i pěkná podívaná. Pochvalu zaslouží především František, který v osobních soubojích připomíná tygra Ezra, jinak domácího mazlíčka rodiny Hrubých. A samozřejmě Honza Fiala, jehož cit pro kombinační hru je ukázkový. Teď v neděli hrajeme znovu doma, od 12:30 s neporaženým FK Znojmo (dříve IE Znojmo).