TOPlist

FC Rakšice - Jevišovice/Višňové

5 - 1  ( 1 - 1 )

Sestava:                                                      Vavroušek Tomáš

Čech Pavel        Stadler David     Fiala Jan(C)     Sobotka Jiří

Elederová Kateřina     Sviták Jan     Hrubý Jan     Obrlík Michal

Štolpa Jakub                 Pečer Marek Jan

Střídající hokejově: Hrubý František, Hora Tobiáš, Pečerová Viktorie,

                           Sobotková Nela, Mitura Zdeněk, Janíček Adam,

Lavička: Stadler Jiří

Branky: 5. min Tesař 0-1, 11. min David Stadler (PK) 1-1,

              36. min Jakub Štolpa 2-1, 53. min Jakub Štolpa 3-1,

              68. min David Stadler 5-1, 70. min Jakub Štolpa 5-1.

Komentář:

Zima konečně skončila, trávník nám po půl roce vyschnul, a tak jsme v 1. jarním kole mohli přivítat soupeře až z dalekých Jevišovic. Kluci po podzimní části tak trochu omylem postoupili až do bojů o přeborníka okresního přeboru, jehož vítěz může hrát v příštím roce kraj. Omylem určitě ne vzhledem k předváděné hře a výsledkům našeho současného výkvětu, spíše kvůli tomu, že mládežnické výběry všech našich soupeřů, přes předpřípravku, mladší přípravku až po starší žáky, čítají zhruba 3x více dětí. Náš doplněný šestičlenný trenérský tým však nachystal kvalitní zimní přípravu, mančaft navíc doplnili Zdenda s Viktorkou, a tak jsme v kabině před utkáním napočítali 15 nadějných fotbalistů a 3 fotbalistky, všechny připravené a plné očekávání. Jediný František si zapomněl přetočit hodinky na letní čas a v době výkopu stál na zastávce v Dobelicích. Jeho místo uprostřed tak zacelil Hoja, který se pln nových zážitků zrovna vrátil z náročného soustředění. Mírným favoritem byl přesto soupeř, jehož žákovský tým se před sezonou spojil s Višňovou a po podzimní části měl skóre asi +70.

Zápas jsme nezačali dobře. Kluci se hostujících starších žáků zalekli a už v 5. minutě lovil Tomáš ze sítě hodně laciný gól 0:1. Za dalších 5 minut se na druhé straně na bránu řítil náš Honza H. a byl zezadu faulován. Z nařízeného pokutového kopu se tentokrát nemýlil David, když nic nevymýšlel a brankáře překonal jednoduchou placírkou k pravé tyči 1:1. Poté mohl dvakrát obrátit výsledek Kuba, ale jeho chvíle zatím nepřicházely. Jinak se ale v 1. poločase hrála opravdu kopaná – buch sem, buch tam. Přejděme raději do druhého dějství.

V 1. půlce kluci pochopili, že fotbal se bude dát hrát skutečně i na jaře a do druhého poločasu jsme udělali v sestavě pár změn. Dopředu se vysunul kapitán Honza F., který rozjížděl pěkné kombinace, a naše hra se výrazně zlepšila. Hned v 1. minutě 2. půle nás uklidnila Kubova krásná branka, když proběhl mezi oběma stopery, dostal se až před gólmana a z mírného úhlu s přehledem zavěsil k protější tyči 2:1. Poté se na hřišti zase více bojovalo, na což si na jaře budeme muset pomalu zvykat. Ale v naší bráně čaroval výborný Tomáš, který pokryl i nebezpečný přímý kop. A na druhé straně se do příležitostí po pěkných kombinacích s Honzou F. dostával hlavně Kuba, který jednu takovou přetavil v 53. minutě ve svou druhou branku v zápase. Kuba znovu perfektně využil své rychlosti a zacílil prakticky ze stejné pozice do stejného místa, paráda jak přes kopírák 3:1. To už začal být soupeř nervózní a trenér si mohl ukroutit hlavu. Po pravdě řečeno, ambiciózní protivník tentokrát nehrál dobře. V odvetě o pár týdnů později nás čeká určitě jiný zápas. Korunu všemu nasadila situace na půlicí čáře poblíž tribuny, když Hoja stíhal svého obránce: „No, podívej se. Ten prcek mu ten balon snad vezme. No jasně, a ještě mu nasadil housle! Milane, pojď střídat!“. No, noví soupeři si zase budou muset zvykat na naše dravé mládí. Ve druhém poločase se začalo dařit Marečkovi, do hry se více dostal Hoja a svou zarputilost bojovníka ukázal Tobiš. Zle mohlo být ještě 5 minut před koncem, když si po nepříjemném nástřelu Honza H. nechtěně vytáhnul žaludové eso. Během ošetření se ale dopředu vytáhnul David, který odehrál svůj zatím nejlepší zápas. Sprintem přes celé hřiště se dostal až k bráně a znovu jednoduše a nádherně po zemi k tyčce zvyšoval na 4:1. V poslední minutě ještě vybojoval Tobiš míč na o polovinu starším protivníkovi a našel Kubu. Ten znovu svým tradičním způsobem nabral přímočarý kurz branka a dokonal svůj další letošní hattrick, čímž ukázal, že se dnes nejen dobře vyspal, ale že už má dost sil i ke konci zápasu. A tak jsme v našem 1. zápase, hlavně díky dobrému kolektivnímu výkonu ve 2. poločase, zaslouženě urvali 3 body po výsledku 5:1.