TOPlist

10. kolo Starnet OS C

FC Rakšice - Miroslav

1 - 3  ( 0 - 2 )

Sestava:                                                                   Vavroušek Tomáš

Čech Pavel        Stadler David         Hrubý František        Sobotka Jiří

Grzondziel Radek       Obrlík Michal       Fiala Jan      Hrdina Jakub

Štolpa Jakub                      Sviták Jan

Střídající hokejově: Hrubý Jan, Kylián Jan, Hora Tobiáš.

Lavička: Sobotková Nela, Stadler Jiří, Janíček Adam.

Branky: 27. min Bis 0-1, 33. min Kratochvíl 0-2, 52. min Jakub Štolpa 1-2, 68. min Čech 1-3.

Komentář:

V předposledním podzimním kole jsme v souboji o 1. místo tabulky přivítali Miroslav. Také na tento, v mládežnických kategoriích tradičně velice úspěšný klub, v posledních letech evidentně dolehl snižující se zájem dětí sportovat, a miroslavští se najednou ze 2. žákovské ligy přes krajské soutěže ocitli až v okrese. V prvním vzájemném klání jsme na hřišti soupeře smolně prohráli, hlavně kvůli vynikajícímu brankáři Holíkovi, který nám nedal šanci skórovat. Na rozdíl od utkání v Miroslavi ale tentokrát nastoupily oba mančafty téměř kompletní. Hostům přijely posily z žákovské ligy, velkým fotbalovým umem zaujal zejména talentovaný Škuta. Nám se oproti prvnímu zápasu již zcela uzdravil kapitán Honza F., na stadion zabloudil i zcestovalý poustevník Honza H. a s plným autobusem svých rodinných příslušníků dorazil také Hoja. Rybářské závody v chytání pstruhů se navíc konaly už o den dříve, takže na levé straně hřiště mohli nastoupit Radek s Foxem a dlouho očekávaný duel o okresního půlmistra tak mohl vypuknout.

V samotném úvodu zápasu se hlavami nešťastně srazili 2 hostující stožáři, což miroslavské na chvíli vykolejilo. Hned vzápětí totiž Honza F. našel skulinu v soupeřově obraně a do první tutovky se dostal Kuba, Holíka ale nepřekonal. Další balón za obranu Kubovi posílal Michal, Kuba ve sprinterském souboji znemožnil hostující stopery, tváří v tvář brankáři však znovu neuspěl. Začátek utkání nám herně vyšel, další dobré šance jsme si vytvořili z rohových kopů, ve skrumážích před bránou se ale míč za čáru dotlačit nepodařilo. Hosté se osmělili po 20 minutách, povedený projektil z přímého kopu ještě Tomáš vyrazil. Následující rychlý kontr už ale Bis se štěstím proměnil 0:1. A ve 33. minutě se po Škutově parádně kopnutém rohu do vzduchu zavěsil Kratochvíl 0:2.

Do druhé půle jsme dopředu vysunuli Davida, ten si ale doma zapomněl kopačky, náhradní si šel půjčit do chlapské kabiny a přesně mu padly bohužel ty Hašanovy, které Luba koupil i s klapkami na oči. David si tak sice chtěl narazit, lépe postavené spoluhráče ale neviděl. Přesto jsme si šancí na zvrat vypracovali dostatek. Hned v úvodu 2. poločasu David krásný Kubův centr usměrnil jen do tyče. Pak se připomenuli také hráči soupeře, ale Tomáš dechberoucím skokem vyrazil jasný gól a udržel nás ve hře o body. Mezi 45. a 60. minutou přišla naše nejlepší fáze v utkání, kdy jsme si proti favoritovi vytvořili asi 5 tutových šancí a s trochou štěstí mohli výsledek i obrátit. Do statistik se ale zapsala jen povedená Kubova rána po jediné Davidově přihrávce druhého dějství v 52. minutě 1:2. A za zmínku ještě určitě stojí Kubův precizní přímý kop, který hostující brankář bravurně vytěsnil. Marná sláva, Holíkovi jsme ve 2 zápasech z velkého množství jasných šancí dali jediný gól. Celý tým však ukázal velkou vůli po vítězství, obrana bojovala - František o poločase stihnul nakrájet cibulu do guláše a ve druhé půli patřil k nejlepším, včasně jsme zastavovali soupeřovy útoky, dostávali se do vyložených příležitostí. Jen ta koncovka. V 65. minutě se do samostatného nájezdu dostal ještě Pavel, znovu střílel pravou, sjelo mu to přes šajtlu a bránu minul. Poslední šanci na vyrovnání měl David, který po levé straně oběhnul všechny překážky, ale ranou z 15 metrů polovinu odkryté brány netrefil. A tak v úplném závěru upravil na konečných 1:3 Čech.