TOPlist

8. kolo Starnet OS C

FC Rakšice - Horní Kounice

6 - 2  ( 5 - 1 )

Sestava:                                                                Vavroušek Tomáš

Čech Pavel      Hrubý František     Stadler David     Sobotka Jiří

Hrdina Jakub     Obrlík Michal     Fiala Jan     Grzondziel Radek

Elederová Kateřina                  Štolpa Jakub

Střídající hokejově: Hora Tobiáš, Sviták Jan, Kylián Jan, Sobotková Nela,

                                  Janíček Adam, Stadler Jiří, Hrdlička Jiří.

Branky: 2. min Buchta 0-1, 12. min David Stadler 1-1, 15. min Jakub Štolpa 2-1,

             20. min Jakub Štolpa 3-1, 29. min Jakub Štolpa 4-1, 34. min David Stadler 5-1,

             63. min Paclt (PK) 5-2, 68. min František Hrubý.

Komentář:

V dalším mistrovském utkání jsme na domácím trávníku změřili síly s Horními Kounicemi. Soupeři se v letošní sezóně zatím výsledkově moc nedaří, nás ale v prvním vzájemném duelu v Kounicích v závěru obral o 2 body. Takže jsme nyní nechtěli nic ponechat náhodě. Kluci a holky navíc byli, tentokrát bez výjimek, na zápas nažhavení – udali jsme všech 18 dresů a zápas tak mohl v chladném podzimním popoledni začít.

Ovšem hned ve 2. minutě naše nadšení zchladil hostující Buchta, který potrestal zbytečné Davidovo kličkování v blízkosti naší brány, po němž jsme v letošní sezóně neinkasovali poprvé. Kounický útočník se tedy lehce zmocnil míče a s pomocí Frantovy teče na naší bránu vyslal neskutečnou šodlu. Navrátivší brankář Tomáš už čekání, kdy se k němu mičuda konečně dokutálí, nemohl vydržet, složil se do brány a s nataženou rukou vyčkával. Balón však překvapivě zaplul vedle Tomovi rukavice přímo k tyčce 0:1. Nepříznivého výsledku jsme se nezalekli a vydali se na ofenzivní zteč. Příležitosti k vyrovnání měl Kuba, který těžil zejména z Honzových přihrávek. V úvodu zápasu ale Kuba volil zbytečná, zbrklá zakončení z těžkých pozic, a tak jsme si na vyrovnání museli počkat do 12. minuty. Přímý kop z 25 metrů si postavil David, opřel se do míče a střelou pod břevno nedal menšímu kounickému brankáři žádnou šanci 1:1. To už byl na hřišti i Hoja, který tradičně na pravé straně motal hlavu hostujícím zadákům, a do dvou šancí se díky své rychlosti dostala také Katka. Zanedlouho otočil skóre v náš prospěch Kuba, který se konečně vydal až k brankáři a jednoduchou střelou zavěsil 2:1. Pak byli blízko k vyrovnání hosté, ale Tomáš zvláštním, leč účinným zákrokem střelu vyrazil a z protiútoku zafungovala známá kombinace Fiala – Štolpa, když Kuba na konci akce zakončoval z hranice penalty k pravé tyčce 3:1. Tou dobou už jsme definitivně plnili roli favorita a i nadále se hrálo převážně na hostující bránu. Ve 29. minutě Kuba zvýšil krásným lobem na 4:1, za 14 minut tak dovršil hattrick, čímž rozhodujícím způsobem převážil misky vah tohoto utkání. Na Lewandowskiho to sice ještě nestačí, ale je vidět, že když budeme zakončovat jednoduše tváří v tvář brankáři, může nám to přinášet důležité body navíc. V dalším průběhu střetnutí pak Kuba přenechal své místo na hrotu Davidovi, který těsně před poločasem další lacinou střelou k tyči upravil na 5:1.

Ve druhé půli dostalo větší prostor naše dravé mladí, v čele s Tobišem, jehož zarputilost a chuť bojovat o každý míč s mnohem vyššími soupeři, jsou příkladné. Také ve druhé půlce jsme si vypracovali dostatek gólových příležitostí. Většinu akcí táhnul David, který si vzal k srdci poločasovou rozmluvu, aby nechal vyniknout také začínající fotbalisty. A David před bránou skutečně hledal naše mladé pušky, kterým by každý soutěžní gól psychicky hodně pomohl. 3 branky měl na noze Hoja, pokaždé zakončoval pěkně k tyčce, ale brankář mu všechny pokusy se zápasovým balónem lapil. S Honzíkovým tréninkovým míčem by ale rozhodně žádnou šanci zasáhnout nedostal. Góla mohli dát i Tobiš a Katka, ale hostující gólman byl znovu proti, a tak v 63. minutě hosté z penalty korigovali na 5:2. Poslední slovo v zápase si ale vzal Franta, který po další Davidově nahrávce zblízka míč natřikrát procedil do brány 6:2. Povinné 3 body jsme tedy uhráli a před následujícím důležitým domácím utkáním s Miroslaví máme teď o víkendu volno. Takže rybáři si zarybařte, výletníci výletujte, unavení odpočiňte, nemocní se uzdravte. A přespříští víkend vás všechny budeme očekávat v plné polní.