TOPlist

1. kolo Starnet OS C

FC Rakšice - Prosiměřice

11 - 0   ( 6 - 0 )

Sestava:                                                                        Vavroušek Tomáš

Čech Pavel     Fiala Jan   Stadler David    Sobotka Jiří

Pečer Marek Jan     Sviták Jan   Hrubý František      Obrlík MIchal

Hora Tobiáš                  Štolpa Jakub

Střídající hokejově: Hrdlička Jiří, Stadler Jiří

Branky: 8. min Jakub Štolpa 1-0, 10. min Jan Sviták 2-0, 12. min Jakub Štolpa 3-0,

            18. min Jakub Štolpa 4-0, 20. min David Stadler 5-0, 28. min Jakub Štolpa 6-0,

            45. min David Stadler 7-0, 48. min Jakub Štolpa 8-0, 51. min David Stadler 9-0,

            55. min Dasvid Stadler 10-0, 62. min Jan Sviták 11-0.

Komentář:

První polovinu podzimní části sezóny jsme završili domácím hodovým zápasem s Prosiměřicemi. Za slunečného sobotního poledne se ke svátečnímu utkání oproti předpokládané sestavě opět nedostavila čtveřice chlapců. A do zápasu se soupeřem, který nás v předsezónní přípravě porazil, jsme tedy nastupovali s respektem. Do hry už se naštěstí po zranění zapojil Honza Fiala, a svůj teprve druhý letošní zápas odehrál i talentovaný Hoja, který se premiérově postavil do středu zálohy.

Ti z přítomných, kteří stejně jako i naše lavička, očekávali vyrovnaný a napínavý duel, se hodně spletli. Naši kluci hned od úvodních minut potvrzovali, že na hody soupeř v Rakšicích nevyhrává a prakticky od začátku do konce se hrálo na jednu bránu. Naše defenzíva byla neprostupná a až podezřele dobře se vyspaly i klíčové ofenzivní hvězdy. Úvodní šanci zápasu ještě Kuba zahodil, v 8. minutě už ale chytrým lobem (á la Tomáš Janšta ve svých nejlepších časech) chytře otevřel skóre 1:0. O 2 minuty později Kuba pěkně uvolnil Hoje, který si tváří v tvář brankáři nejprve vzpomněl, že góly za žáky vlastně dává zásadně pouze na hody, když má u sebe taťka hodně peněz, zeptal se klučiny v prosiměřické kase, kam to chce a šoupnul mu to na druhou stranu 2:0. Na 3:0 pěknou střelou k tyčce zvyšoval znovu Kuba, jehož rychlost dělala celé soupeřově defenzívě znovu obrovské problémy, které v 18. minutě vyústily v málokdy vídanou minelu. Hostující gólman totiž z odkopu od brány neomylně namazal právě osamocenému Kubovi, jenž si balon stopnul a druhým dotekem ho poslal do odkrytého koutu brány 4:0. Za další 2 minuty se krásnou střelou z přímého kopu přes zeď poprvé prosadil David 5:0 a na poločasových 6:0 znovu upravil Kuba.

Obrázek hry se neměnil ani ve druhé půli. Jen David, kterého to do útoku táhne vždy, natož když jsou ve hře peníze za vstřelené branky na hodové atrakce, se vepředu prohodil s Kubem. A zatímco Tomáš v naší bráně měl za celý zápas asi jen 2 složitější zákroky, hostující gólman se ještě pořádně zapotil. O další 3 zářezy se postaral David, který vždy postupoval sám na bránu, obešel i brankáře a zavěsil do prázdné brány, až už mu to potřetí přišlo i trapné. Je potřeba si uvědomit, že jen málokdy se pro nás utkání bude vyvíjet tak pozitivně, jako tentokrát a 1 takovýto rutinní gól pro nás příště může znamenat 2 body navíc. Kromě toho se za tohoto stavu dalo i počkat a nechat vyniknout mladší spoluhráče. Mezitím svého pátého fíku opět střelou z dálky docílil ve velké střelecké formě hrající Kuba. O poslední slovo v zápase si pak pěknou dorážkou řekl Hoja 11:0.