TOPlist

5. kolo Starnet OS C

Miroslav - FC Rakšice

2 - 0  ( 0 - 0 )

Sestava:                                                                  Vavroušek Tomáš

Čech Pavel     Stadler David     Hrubý František     Sobotka Jiří

Bednář Jakub     Pečer Marek Jan       Obrlík Michal     Hrdlička Jiří

Štolpa Jakub                          Janíček Adam

Střídající hokejově: Stadler Jiří

Branky: 37. min Mikeš 1-0, 64. min Jiříkovský (PK) 2-0.

Komentář:

Tentokrát jsme jeli do Miroslavi, kde nás, netradičně již v sobotu ráno, měl čekat papírově nejtěžší letošní zápas. Na čtvrtečním tréninku jsme naštěstí, kromě zdravotně indisponovaného kapitána Honzy a několika dlouhodobě odpočívajících kluků z Dobelic, napočítali všechny opory, které se zdály být na tuhý boj připravené a natěšené. Na zápas však nakonec nemohl dorazit talentovaný Hojič, který zápolil v souběžně hraných utkáních přípravky. A nepřišel ani svědomitý rybář Radek, jenž ve svém nabytém diáři na další koníček našel čas právě pouze při sobotním dopoledni. Tohle se pochopit dá, Radek navíc slíbil, že každému z týmu, kdo jen bude chtít, nachytá štiky a lososy. Další absenci už jsme ovšem pochopit nedokázali. Bez udání příčiny se totiž nedostavil ani Honza Hrubý. Při pozdějším dialogu mi Honza sdělil naprosto běžný a logický důvod – v pátek se rozhodl, že přestoupí jinam! Honzi, když už ne kvůli sobě, tak aspoň kvůli spoluhráčům (žáci i dorost) jsi to mohl vyřešit racionálněji! Ale každý jedná, jak umí…

Proti fyzicky vyspělým hráčům soupeře, kteří ve svém úvodním domácím zápase nastříleli 12 gólů, nám v dané sestavě tedy nezbývalo, než bránit vápno v 10 lidech a útoky dospívajících Miroslaváků tak od úvodních minut pomáhal brzdit mj. 9letý Marek a 8letý Adam. Domácí ale nehráli dobrý zápas, sice drželi míč, ale dlouhé minuty s ním nedokázali nic vymyslet a vzadu jim navíc pěkně zatápěl osamocený Kuba, kterému obě střely v 1. půli z pravé strany vychytal brankář. Tomáš v naší bráně měl v úvodní 35minutovce pouze jeden těžší zákrok, a tak skóre měl otevřít netradičně Pavel, kterého do samostatného nájezdu pěkně vyslal Kuba. Pavel se bohužel šance zalekl, bránu ze 7 metrů přestřelil a udělal tak tečku za bezbrankovým prvním poločasem. Pavli, příště levou, víš, že tu máš přesnější.

Na scénář pro druhou půli, kdy měli domácí podle předpokladů nadále dobývat náš neprostupný autobus, dal zapomenout miroslavský Mikeš, který využil ojedinělou chybu naší defenzívy a hned na začátku 2. poločasu lacině otevřel skóre 1:0. Ve snaze o vyrovnání se ihned dopředu vysunul David a začaly se dít věci. Vzápětí nejprve neúnavný Michal skvělým pasem vyslal Kubu do samostatného úniku, který opět skvěle zneškodnil miroslavský gólman. Zanedlouho se Kuba po parádním Davidově centru řítil na osamoceného brankáře znovu. Tentokrát udělal chytrou kličku doprava, ale z ostrého úhlu prázdnou bránu netrefil. Do samostatného nájezdu se Kuba díky své mimořádné rychlosti a dravosti dostal i potřetí, znovu se pokusil brankáře obejít, ale skóre se neměnilo ani tentokrát. Díky naprosto heroickému výkonu celé naší defenzívy, včetně bezchybného Tomáše v bráně, jsme však stále zůstávali ve hře o body. Protože se ale neujaly ani 3 Davidovy střely z dobrých pozic, zápas rozhodli domácí gólem z hodně přísné penalty 2:0. Všem, kteří na zápas dorazili, děkuji za odmakaný, kolektivní výkon.