TOPlist

17. kolo OS žáci

Hatě - FC Rakšice

2 - 5  ( 1 - 2 )

Sestava:                                                                     Záviška Ondřej

Čech Pavel         Hrubý František         Stadler David       Sobotka Jiří

Bednář Jakub       Fiala Jan         Sobotka Lukáš        Obrlík Michal

Sviták Jan                            Štolpa Jakub

Střídající hokejově: Sobotka Karel, Grzondziel Radek, Janíček Adam, Tunka Robert, Hrdlička Jiří, Stadler Jiří

Branky: 13. min Jakub Štolpa 0-1, 15. min Lehocký 1-1, 28. min Jakub Štolpa 1-2, 45. min David Stadler (PK) 1-3,

                 54. min František Hrubý 1-4, 59. min Kudera 2-4, 63. min Jakub Štolpa 2-5.

Komentář:

Poslední zápas sezóny 2014/2015 jsme odehráli v Dyjákovičkách proti družstvu Hatí. Do malebné vesničky za Znojmem jsme nakonec po menších peripetiích dorazili v parném dopoledni téměř komplet. Kapitánskou pásku si tentokrát nasadil Ondra, pro kterého to byl poslední zápas v žákovském dresu, a tak předpokládal, že se v jeho průběhu s tímto protivníkem časem postaví na hrot. Ve skutečnosti jsme se však utkali se zdatným soupeřem, který byl zejména v prvním poločase více než vyrovnaným, a tudíž Ondrovo přání vzalo rychle za své.

Domácí od začátku lépe kombinovali a my jsme hrozili pouze z brejků vedených Kubem nebo Lukášem. Z jednoho z nich také Kuba otevřel skóre, když míč přebral u střídaček, podél lajny předběhl celou soupeřovu obranu a pěknou střelou napříč brány mezi nohami brankáře zavěsil 0:1. Soupeř ale s odpovědí přispěchal velmi rychle, když na Lehockého střelu neměl Ondra nárok 1:1. Domácí se po vyrovnávacím gólu dostali na koně a od zlomové branky, která by převrátila skóre zápasu, nás zachránila pouze slabá koncovka soupeře a jistý Ondra v bráně. Energií tentokrát nehýřil ani jindy velice akční Karel a důvod byl zřejmý. Na své straně zálohy se totiž potkával s dlouhovlasou záložnicí domácích, která ho svým ladným pohybem vyváděla z koncentrace. Karel tak v poločase sice ani neznal stav utkání, za to si domluvil své první rande. Musím uznat, že to byl od domácího trenéra skutečně promyšlený tah. Smíšenou dvojku utvořil také Hoja se svou dlouhonohou blonďatou strážkyní, která už po několika minutách hry na svého kouče vykřikovala, že chce bránit někoho většího. Prý: „takový prcek nemůže nikomu utéct“. Pravý důvod byl jistě jiný. Jen těžko říct, jestli se slečně více líbil Kuba nebo Lukáš. Hojič si každopádně tuhle její větu hodně dobře zapamatoval! Za neproměněné příležitosti domácí zaplatili, protože v našem útoku hrál svůj na jaře nejlepší a hlavně nejproduktivnější zápas Kuba, který ve 28. minutě využil Davidovo dlouhé sólo a dobrou příhru, ve vápně pak ještě posadil na zadek dva beky a balon uklidil znovu na vzdálenější tyč 1:2.

Do druhé půle jsme doprostřed zálohy vypustili maratonce a oslavence Frantu, obranné řady naopak posílil Honza a vepředu začal zatápět Hoja. Tomu asistent rozhodčího sice nejprve chybně odmával ofsajd, což mu Sviták st. náležitě vysvětlil, pak už se ale Hojič dočkal odplaty za lehkovážně učiněné závěry domácí blondýny z první půle. Po 10 minutách druhého poločasu si krásně narazil s Kubem a už si to mydlil na kasu. Když už měl Hoja na malém vápně napřaženo, zatáhl domácí stoper nevybíravým způsobem za záchrannou brzdu a Honzíka povalil na zem – penalta. Než Hojův zákonný zástupce stačil sepsut viníka, už valil Honzík ke střídačce s vysvětlením: „Taťko, tam před brankou je mraveniště velký jak prrrase!“ Pokutový kop pak s přehledem proměnil David 1:3. Kuba s Hojem si spolupráci zopakovali ještě jednou, domácí defenzíva ale balon před dobíhajícím Hojem se štěstím ušolichala na roh. Pak se prosadil Franta, jenž v den svých narozenin odhodil všechny zábrany stranou, narazil si s Kubem a vstřelil svůj jubilejní první letošní gól 1:4. Vítr z plachet nám na chvíli sebral Kudera, který 10 minut před koncem po nakrátko zahraném rohu snížil na 2:4. Hned vzápětí šel sám na bránu Kuba, vybral si zakončení k pravé tyči, ale brankář skvěle zasáhl. Oba aktéři si celou situaci brzy zopakovali. David poslal na Kubu zezadu krásný bochánek, vyčerpaný Kuba ještě naposledy zažehl své motory, upravil na konečných 2:5 a jen potvrdil, že dnes bychom ho jen těžko nahrazovali.

Náš realizační tým děkuje všem klukům za předvedené výkony a snahu, a rodičům, jiným rodinným příslušníkům i každému fanouškovi za podporu a čas, který fotbalu věnujete.

 

PRO KAŽDÉHO, KDO SE ROZHODNE HRÁT FOTBAL, POPŘ. CHCE NAUČIT SVOU RATOLEST AKTIVNÍMU ZPŮSOBU ŽIVOTA – POKRAČUJEME OPĚT V ČERVENCI. ŽÁCI V ROČNÍCÍCH 2001 – 2008. STARŠÍ ROČNÍKY V DOROSTU. VŠECHNY TRÉNINKY U NÁS PROBÍHAJÍ NA KRÁSNÉM TRÁVNÍKU.