TOPlist

16. kolo OS žáci

FC Rakšice - Jaroslavice / Micmanice

3 - 1  ( 3 - 1 )

Sestava:                                                                        Záviška Ondřej

Čech Pavel       Stadler David        Hrubý František      Sobotka Jiří

Grzondziel Radek      Fiala Jan       Sobotka Lukáš         Sobotka Karel

Sviták Jan                          Štolpa Jakub

Střídající hokejově: Obrlík Michal, Bednář Jakub, Pečer Marek Jan, Hrdlička Jiří,

                                    Janíček Adam, Stadler Jiří

Branky: 4. min Vacula 0-1, 9. min Jakub Štolpa 1-1, 22. min Jakub Štolpa 2-1, 34. min Jakub Štolpa 3-1.

Komentář:

V předposledním jarním kole jsme v našem druhém letošním domácím utkání hostili celek Jaroslavice/Micmanice, který se před zápasem nacházel o skóre před námi. Na rozdíl od minulého zápasu v Božicích jsme se tentokrát sešli v dobrém počtu, a tak jsme si proti kvalitnějšímu soupeři mohli dovolit podržet balon na svých kopačkách a zezadu si s chutí zakombinovat. To se nám bohužel dařilo jen v první půli, ale teď pěkně popořadě.

Gólový účet zápasu otevřel po samostatném úniku hned ve 4. minutě hostující Vacula, jehož náběh naše stoperská dvojice nezachytila 0:1. Nutno dodat, že velký podíl na obdržené brance měl Lukáš, který situaci nevyhodnotil správně a místo jednoduché uklidňující nahrávky (klidně dozadu) volil složitou příhru na obsazeného Honzu. Ale nevadí, to se stane, mančaft jednu chybu lehce smaže. Brzký gól nás navíc ještě více nakopnul a až do konce poločasu jsme převzali otěže utkání. Nejprve jsme kontrovali dvěma tutovými šancemi. Kubovu pěknou ránu vyrazil hostující brankář přímo před dobíhajícího Karla, jehož ne úplně špatnou střelu ze 3 metrů však gólman svým nejlepším zákrokem v utkání vytěsnil. Hned potom našel David dlouhým nákopem zezadu úplně volného Kuby, jenž tak postupoval sám na bránu, ale v rozhodující chvíli se ukvapil a vystřelil přímo doprostřed. Z naší následné třetí příležitosti už jsme se radovali. Davidův volný přímý kop brankář pouze vyrazil před sebe a Kuba vyrovnal na 1:1. Kuba touto brankou rozčílil svatého Petra natolik, že ten na rakšický stánek seslal prudký déšť s kroupami a zápas byl na čtvrthodinu přerušen. S plánem vyvézt touto bouřkou Kubu z koncentrace se ale hodně přepočítal. Kuba se rozhodit nenechal a po opětovném nástupu aktérů do hry se stal nejlepším hráčem utkání. Nejdřív ale Jirka nešťastně namazal svému protivníkovi a jasnou šanci musel hasit až Ondra v bráně, který tím připomněl, že realizační tým žáků bude muset pro další sezónu určit novou brankářskou jedničku. Potom už si vzal slovo Kuba, který ve 22. minutě křižnou střelou levou nohou překvapil baculatého brankáře hostí a míč se nakonec došoural i za brankovou čáru 2:1. Touto Kubovou šlehou se, jak se později ukázalo, nechal inspirovat Pavel Šedrla, jenž rovněž levačkou z podobné vzdálenosti při vítězném gólu mužů s Únanovem málem protrhl síť. Poločasovou podobu výsledku pak dal znovu Kuba, kterého nádherným pasem tentokrát našel Honza. Kuba ve sprinterském souboji nedal vysokému hostujícímu stoperovi žádnou šanci, už poněkolikáté v zápase si narazil s jaroslavickým gólmanem, a z dorážky skóroval 3:1. V první půli se jasně ukázalo, že když se nesnažíme balon umlátit prvním dotekem, a místo toho rozehrajeme v klidu zezadu, tak to nám přináší kýžené ovoce. Tentokrát musím vyzdvihnout výkon Michala, který v průběhu zápasu pochopil, že se balonu nemusí okamžitě zbavovat, ale v klidu si ho přebere a přesně nahraje. Pak ve spolupráci s Hojem pěkně zatápěli na pravé straně hřiště. No a Hojova práce s míčem, která opakovaně vyrazila hostujícímu kouči dech, to už je klasika.

Po změně stran se pak začalo dařit také Radkovi, což bylo jedno z mála pozitiv druhého dějství, jehož většina se odehrála na naší polovině hřiště. Hosté se však k velkým příležitostem nedostávali a šikovně kopnutý volný přímý kop Ondra zneškodnil. Nakonec jsme se nedočkali ani uklidňující čtvrté branky v soupeřovi síti, ačkoliv Kuba měl ještě několik slibných šancí a neujaly se ani 3 Davidovy přímé kopy z dobrých pozic. Utkání jsme tedy dotáhli do vítězství 3:1 a poslední zápas sehrajeme v Hatích, obci na hraničním přejezdu s rozsáhlým zábavním centrem. A podle neoficiálních informací trenéři mužstva v případě perfektního výkonu plánují fotbalovou rozlučku uskutečnit v místním Moulin Rouge.