TOPlist
FC Rakšice: B-Tým

Tavíkovice - FC Rakšice B

1 - 6  ( 1 - 3 )

Sestava:                                                   Martínek Tomáš (70. min Havlíček Jan)

Šalplachta Dalibor      Sobotka Tomáš      Súkeník Jan      Lang Petr

Machotka Pavel     Erkol David (C)    Janšta Tomáš     Horák Bohuslav

Hašek Luboš                    Halva Tomáš

Střídající hokejově: Rumian David, Hrubý František

Branky dle FAČR: 15. min Luboš Hašek 0-1, 21. min Tomáš Halva 0-2, 43. min Herold 1-2,

                               44. min Tomáš Halva (PK) 1-3, 56. min Tomáš Janšta 1-4,

                               63. min Daqvid Erkol 1-5, 72. min Pavel Machotka 1-6

Červená karta: Koukal (Tav.) - zmaření zjevné brankové příležitosti

Komentář Erkyho: Po zápase Áčka zajížděl náš rezervní tým do neoblíbemých Tavíkovic na škváru. Z nominace těsně před zápasem vypadli zranění Hojič(záda), Alba (nemoc) a navrátilec Prochin, jež si den před zápasem dal na rozcvičení vytrvalostní desítku a byl tak rozbitej, že do Tavíkovic nás na své závodničce přijel pouze podpořit. Zápas začal plno nepřesnostmi, jelikož jsme si museli zvykat na urovnanou půdu traverzou. Drželi jsme míč, snažili jsme se kombinovat, ale domácí plní sil dokázali našemu tlaku odolávat. První pokusy tak byly nepřesné nebo vyprášily rukavice domácímu síťkaři. Po 15 minutách dostal k levému praporku míč Hašan, prosmýkl se podél lajny a na bližší tyč propálil míč do sítě 0:1. To nám dodalo potřebné sebevědomí a o pár minut později přiťukává Machec Halvikovi, který krásnou střelou orazítkoval břevno, míč se odráží k Bobinovi, který nastřeluje domácího brankáře, míč se znovu dostává k Halvikovi na malé vápno a ten z otočky dává na 0:2. Dlouhé chvíle jsou pouze záblesky, pár nepřesných střel, zblokovaná střela, dlouhý nákop domácích a domácí útočník míří sám na Buchťáka a trestuhodně svoji loženku zahazuje mimo 3 tyče. Toto varovaní jsme si k srdci nevzali a situace se opakuje a tentokrát ten samý hráč těsně před poločasem snižuje na 1:2. Ihned vzápětí nám domácí darují roh, míč se dostává na vápno k Halvičovi, který prostřeluje vše, co mu stojí v cestě až na jednu "mylnou" ruku. Dnes velmi přesný rozhodčí neváhá a nařizuje penaltu, kterou Halvik bezpečně proměnuje 1:3. O poločase se bavíme, ať hru zklidníme a zahrajeme si fotbal. To se nám hned od začátku daří a domácí prakticky celou druhou půli nepustíme z jejich půlky hřiště. V  56. minutě dostává Machec na půlce míč, vidí rozběhlého Janštika mezi obránci, dává mu přesnou přihrávku a Janštík bodýlkem posílá kolem vyběhnuvšího síťkaře 1:4. To už jasně na hřišti dominuje jedno družstvo, druhé už je zdecimované a ještě větší ránu dostávají o pár minut později, kdy pěkný balon za obranu od Erkyho dostává Dalin, který je zkosen na 25 metrech domácím obráncem a ten po právu dostává červenou. K přímáku se staví Erky, který trefuje tyč, ale smutnit nemusí. O pár minut později dostane Halvik míč mezi obránce a předloží kamarádsky Erkymu před prázdnou 1:5. V zápětí na 1:6 po dalším ťukesu zvyšuje Machec. To už se i na posledních 20 minut dostává do klece Havrda, který až na jednu ošemetnou přihrávku od Sukyho nemá žádnou práci. V posledních 20 minutách spálíme ještě několik šancí proti bezmocnému soupeři a z neoblíbeného terénu odjíždíme spokojeni s poklidnou výhrou.

Musím říct, že za výkon týmu jsem velmi rád, nejen po fotbalové stránce, ale i si v klidu dokážeme na hřišti dané situace vysvětlit, pochválit se za myšlenku nebo si kamarádsky přihrát a dopřát si tak vzájemnou radost. V tomto vidím za poslední rok obrovský posun a doufám, že to i z diváckého hlediska už vypadá daleko lépe.

Další týden zajíždíme do nedalekého Rybasu, kde již naplno potvrdila účast Bosánoha, takže se máme na co těšit. Hrajeme v tradičním čase v neděli 16:30.